Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Uddevalla tennisklubb vandaliserad

Under natten har Uddevalla tennisklubb utsatts för skadegörelse.

– De har gjort sönder banan helt. Vi kommer att få göra om hela vårarbetet för att få till den igen. Det är stora hål i banan från vattnet som stått och sprutat hela natten, säger Claes Hansson, chefstränare för Uddevalla tennisklubb.

Vattnet kommer från en vattenslang som normalt sett används för att vattna banorna. Någon gång under natten har den satts igång, och sedan lämnats obevakad. 

– De har använt redskapen inne på banan för att slå sönder lås och elkontakter. De har tagit trädgårdsbord som slagits sönder och slängts in på banan, berättar han. 

Hur upptäckte du det här? 

– Det var någon som hade tipsat någon. Västvatten kom hit för att stänga av vattnet, men de kunde inte komma in på banorna, för de som gjort det här hade stulit nycklarna, som vi hade i ett kodskåp. Så de fick stänga av vattnet från Storgatan.

I nuläget är vattnet avstängt och något arbete med banorna kommer inte att utföras förrän de har torkat upp. Claes Hansson berättar att det inte är första gången klubben påverkas av liknande händelser. Inom loppet av två år har återkommande klotter gjort att man tvingats måla om klubbstugan två gånger.

– Det är mycket för oss att göra nu igen. Förra hösten hade vi tre inbrott på en och en halv vecka, med stöld, förstörelse och klotter.

Han menar att det som hänt är problematiskt och något som påverkar allas frihet. 

– Man blir uppgiven och förtvivlad, det är ändå ungdomar vi har här. Det är träning. Det är svårt att uppmuntra barn och ungdomar när det finns sådana problem. Det drabbar alla medborgare på något sätt.

Vem eller vilka som gjort sig skyldig till vandaliseringen är än så länge oklart. Polisen har nu varit på plats och tagit upp en anmälan om skadegörelse. 

– Det är fruktansvärt tråkigt, besinningslöst, meningslöst. Det fyller ingen funktion över huvud taget. Det är ren förstörelse bara, säger Claes Hansson.