Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/5

Uddevallabo döms för vapenbrott

Uddevallabon hade köpt närmare 200 tårgaspatroner, samt en pistol att avfyra dem med, via internet. Men han blev påkommen när tullen kontrollerade en försändelse till mannen, och nu döms han för bland annat smuggling och vapenbrott.

I mars ifjol gjorde tullen i Malmö en kontroll av en postförsändelse till Uddevallabon, som är i 30-årsåldern. I den hittades 150 tårgaspatroner som mannen köpt via internet. Fyndet ledde till att en husrannsakan gjordes i mannens hem, och där hittades ytterligare 40 tårgaspatroner och en tårgaspistol. Dessutom hittades en pistol av äldre modell.

Mannen ställdes inför rätta, åtalad för smuggling, vapenbrott och brott mot vapenlagen. Mannen medgav i domstolen att han köpt patronerna och pistolen. Han gjorde detta för att han kände ett behov av att skydda sig och sin dåvarande fru vid inbrott, och "med hänsyn till den allmänna samhällsutvecklingen".

Samtidigt menade mannen att han inte skulle hållas ansvarig för något brott, och att han inte haft något brottsligt uppsåt. Vad gäller den äldre pistolen trodde mannen att den var så gammal att han inte behövde licens för den, men han kontrollerade aldrig hur gammal den var.

Uddevalla tingsrätt dömer nu mannen för brotten. Mannen är tidigare ostraffad och det finns inget som tyder på att han använt vapnen, varför han döms till villkorlig dom och 75 timmars samhällstjänst.