Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Uddevallabo en siffra från vinst på 98 miljoner

Under lördagens Lottodragning lyckades en Uddevallabo pricka in sju rätt på Lotto, något som gav 1, 2 miljoner kronor. Om sista siffran i Jokerdragningen blivit sju i stället för sex hade vinsten blivit 98 miljoner.

– Väldigt oväntat och samtidigt jätteroligt, svarade den överraskade mannen när Svenska spels vinnarambassadör Pierre Jonsson ringde upp den glada och förvånade mannen som berättade att vinsten ska delas på två personer.

– Vi är två i familjen som spelar ihop och det startade vi med innan sommaren, så vi har bara kört ett par veckor.

Enligt ett pressmeddelande från Svenska Spel så var mannen och hans spelkompanjon fyllt i Jokerraden i hopp om att vinna ytterligare pengar. Om sista siffran blivit sju i stället för sex hade utdelningen blivit nästan 100 gånger större.

– Oj då, svarade mannen till Pierre Jonsson. Det gör inget, den tar vi hem nästa gång.

Mannen och hans kompanjon hade satsat 82 kronor.

Sannolikheten att vinna på Lotto är en på 6724520 så det är inte vidare lätt att få alla rätt.

– Det är också så at man behöver har rätt Jokerrad när det gäller de två första eller de två sista siffrorna, säger Andreas Andersson, presskommunikatör på Svenska spel. Det innebär att den som fått sju rätt på Lotto har två chanser på hundra på Jokerdragningen.

I det här fallet i Uddevalla hade mannen från Uddevalla 06 i slutsiffran på Joker. Om han i stället haft 07 hade vinstsummen hamnat på cirka 98 miljoner kronor.

– För egen del är jag mest en stryktippare och har faktiskt haft 13 rätt, säger mannen. Men det här slår allt sett till vinsten. Pengarna kommer jag använda till att lösa en del ekonomiska bitar och självklart någon skön resa också. Det ska bli härligt.

De nyblivna miljonvinnarna i Uddevalla önskar vara anonyma.