En Uddevallabo misstänks ha orsakat en kvinnas död i norska Fredrikstad. Enligt Fredrikstad Blad ska han ha kört på henne med en lastbil.
En Uddevallabo misstänks ha orsakat en kvinnas död i norska Fredrikstad. Enligt Fredrikstad Blad ska han ha kört på henne med en lastbil. Bild: Terje Pedersen

Uddevallabo misstänks ha kört ihjäl äldre kvinna i Norge

En Uddevallabo i 70-årsåldern står åtalad i Norge för att ha kört ihjäl en äldre kvinna i ett bostadsområde, vilket Fredrikstad Blad var först att rapportera om.

ANNONS
|

Det var i november förra året som en kvinna i 90-årsåldern avled efter att ha blivit påkörd i ett bostadsområde i norska Fredrikstad.

Enligt Fredrikstad Blad ska en Uddevallabo i 70-årsåldern ha kört en lastbil och tagit höger i ett bostadsområde. I samma stund ska den äldre kvinnan ha gått över vägen och blivit överkörd. Hon dog strax efteråt på grund av flera allvarliga skador.

– Han ska ha varit på väg ut från bostadsområdet när olyckan inträffade. Troligen har han hamnat där efter att ha tagit fel avfart då han var på väg till en byggarbetsplats för att leverera material, har polisen Geir Willadsen berättat för den norska tidningen tidigare.

ANNONS

Nu åtalas Uddevallabon för vållande till annans död samt för trafikbrott då han anses ha haft bristande uppmärksamhet i trafiken. Han riskerar nu sex års fängelse.

ANNONS