Dödsolycka. En man från Uddevalla omkom efter en krock med ett tåg i Mariestad.
Dödsolycka. En man från Uddevalla omkom efter en krock med ett tåg i Mariestad.

Uddevallabo omkom i tågolycka

En Uddevallabo i 25-årsåldern avled efter en krock mellan ett tåg och en bil. Också en kvinna skadades i olyckan och vårdas på sjukhus.

ANNONS
|

Olyckan inträffade runt tjugo minuter i sex på tisdagskvällen vid en obevakad järnvägsövergång i Mariestad. Det var ett av Kinnekullebanans lokaltåg som krockade med en personbil. Bilen ska ha blivit träffad vid förardörren och i samband med kollisionen slungades bilen ner i diket intill spåret.

I bilen fanns två personer, en kvinna och en man. Enligt Mariestads-Tidningen ska en av dem ha befunnit sig utanför bilen när räddningstjänsten kom fram och av dem satt fastklämd i bilen. Båda fördes till sjukhus i Skövde. Senare under kvällen meddelade polisen att bilens förare avlidit.

– Det är en man från Uddevalla. Anhöriga har underrättats, berättar Thord Persson, utredningschef på trafikpolisen i Vänersborg, till Bohusläningen.

ANNONS

Den kvinnliga passageraren ska enligt uppgifter till Mariestads-Tidningen ha skadats allvarligt, men hennes tillstånd ska inte vara livshotande. Hon var inte från Uddevalla utan boende i Mariestadstrakten.

Några närmare detaljer kring olyckan kan polisen inte ge i nuläget, men en utredning är inledd.

– Vi har precis börjat så vi vet inte så mycket just nu. Passageraren är inte hörd eftersom hon är rätt rejält skadad, säger Thord Persson.

– Nu drar vi igång den vanliga proceduren med teknisk undersökning och platsundersökning. Sen ska vi höra lokföraren och eventuellt nån passagerare om någon har sett något, fortsätter han.

ANNONS