Uddevallabo satte yxa i styvpappas bil – åtalas

Vid tre tillfällen ska en Uddevallabo ha skickat hotfulla sms till sin styvpappa. Han har även erkänt sig skyldig till att ha satt en yxa i mannens bil. Nu åtalas en Uddevallabo i 50-årsåldern för olaga hot och skadegörelse.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Det hela började en varm sommardag förra året. Under en semesterresa började en man få hotfulla sms från sin styvson, som är i 55-årsåldern hemmahörande i Uddevalla.

Enligt förundersökningsprotokollet ska styvsonen ha skickat flera hotfulla sms. I ett av smsen skrev han bland annat ”Du ska få pisk”.

Totalt rör det sig om tre sms som den misstänkte skickat till offret.

Styvpappan valde dock att inte polisanmäla händelserna.

Några dagar senare upptäckte han att någon satt en yxa i motorhuven på hans bil. En polispatrull larmades till platsen och de kunde konstatera att bilen hade omfattande skador i motorhuven.

I förhör uppgav offret att han några dagar tidigare fått flera hotfulla sms från sin styvson och att det därför kunde röra sig om samma gärningsman.

ANNONS

”Fruktade för mitt liv”

Den utsatte berättade att han i samband med upptäckten av yxan i bilen blev skakig och rädd och att han fick hjärtklappning.

– Jag skakade så mycket. Kunde inte ens dricka vatten. Jag var helt förstörd. Jag fruktade för mitt liv, har han berättat i förhör.

Bland bevisningen finns bilder och kopior av de olika meddelandena samt bilder på den vandaliserade bilen.

Den misstänkte erkänner att han vandaliserat offrets bil, men förnekar att han ska ha skickat hotfulla sms till Uddevallabon.

Syftet med bilvandaliseringen, ska enligt mannens egna uppgifter varit att han bland annat blivit trakasserad av sin styvpappa.

ANNONS