Nyutbyggda Torp Köpcentrum får en ny centrumchef efter 17 år.
Nyutbyggda Torp Köpcentrum får en ny centrumchef efter 17 år. Bild: Isabella Persson

Uddevallabon Johan Torge blir ny chef för Torp köpcentrum

I somras stod det klart att Torp köpcentrum skulle få en ny chef efter nära 20 år med Håkan Pekkari. På onsdag tillträder den nya centrumchefen sin tjänst, Uddevallabon Johan Torge.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

– Det ska bli jättespännande. Torp är en fantastiskt knutpunkt med läget och ombyggnationen. Varje handelsplats har sina utmaningar, men nu påverkar corona allt, säger Johan Torge.

Från och med onsdag kan titulera sig centrumchef på Torp köpcentrum. Han efterträder då Håkan Pekkari som efter cirka 17 år slutade i höstas. Under den tiden har köpcentret bytt ägare, från franskägda Steen och Ström till norska fastighetsmogulen Olav Thon. Nu går även Johan Torge från Steen och Ström till Olav Thon-gruppen.

– Jag har varit ansvarig för tre av Steen och Ströms centrum. Allum i Partille, Emporia i Malmö och Galleria Boulevard i Kristianstad. Jag har jobbat med Torp tidigare eftersom Steen och Ström ägde Torp tidigare innan Olav Thon tog över, säger han och fortsätter.

ANNONS

– Jag har bott i Uddevalla kommun hela tiden så nu kommer jag vara på hemmaplan så jag får en närhet till min arbetsplats. Det ska bli roligt att komma hem igen.

”Har mycket att lära”

Johan Torge har arbetat för Sten och Ström i 15 år, varav tio som köpcentrumchef. Dessförinnan har han jobbat som säljare på TV4, på byggföretaget NCC och på Beijer Byggmaterial. Erfarenheter som han tror är till nytta i jobbet som Torpchef.

Hur skulle du beskriva ditt uppdrag som centrumchef?

– Att se till att våra hyresgäster har ett underlag att bli så framgångsrika som möjligt och att utveckla handelsplatsen. Men jag har mycket att lära mig av gänget, jag har ett rutinerat gäng här som har jobbat under lång tid.

Vilka framtidsstrategier han har eller om han har några särskilda planer för Torp är inget han vill svara på i nuläget.

Corona påverkar allt

– Jag tycker att det är lite för tidigt. Nu är det att lyssna av och känna efter. Vi kommer att planera för framtiden. På grund av corona. Allt står i startgroparna, det finns de lite mer långsiktiga planerna men de flyttar vi framåt hela tiden.

Corona är en utmaning som alla måste förhålla sig till och som även påverkat landets olika köpcenter.

ANNONS

– Det är oerhört viktigt att vi alla gör det vi kan. Vi ska vara en så säker arbetsplats och mötesplats som möjligt. Vi måste alla dra vårat strå till stacken, det finns ingen genväg. Det är inget att välja på. Hur tufft det än är.

ANNONS