Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Bild: Johan Persson

Uddevallabor laddar upp trots kommunens nej

Trots svalt intresse från kommunen är Uddevallaborna peppade inför damernas semifinal.

Efter rysaren mot Tyskland är Sverige vidare i fotbolls-VM. Ikväll väntar en spännande semifinal mot Nederländerna och intresset verkar vara stort bland Uddevallaborna. När Bohusläningen är ute på stan möts vi av flera spända supportrar.

– Det är ju en jättespännande match och dessutom roligt för hela tjejidrotten. Jag tror att många tjejer, även i andra sporter blir peppade av detta. En semifinal visar ju att träning ger resultat, säger Sven-Åke Pettersson som är en av de som ser fram emot morgondagens match.

Sven-Åke Pettersson ser fram emot semifinalen och tror att damernas framgång kan glädja även andra sporter.. Bild: Frida Bergkvist

Svalt intresse från kommunen

Förra årets folkfest i museiparken kommer blir det dock ingen repris på. Kommunen har sagt nej till att visa både åttondel, kvartsfinal, och nu även semifinalen, på storskärm. Peter Larsson, kommundirektör, menar att engagemanget inte är detsamma i år.

– Vi kan inte göra allt. Vi har inte resurser eller tillräckligt med intressenter för att sända matcherna i år. Förra året såg situationen annorlunda ut och vi samverkade med Uddevallas näringsliv, samma intresse har inte funnits i år.

LÄS MER: Ingen repris för VM-festen i Museiparken

Inga lovord inför finalen

Hur det kommer se ut inför en eventuell final är ännu inte klart, men i dagsläget kommer inga lovord från kommunen.

– Vi får se, mycket beror på väderprognosen och givetvis, andra intressenter. Det är alltid en risk att dra ut utrustning och tv-skärmar, och dessutom är det ingen utrustning som vi sitter på. Förra året var det andra aktörer som bidrog med de bitarna, säger Peter Larsson.

För den som vill ta del av fotbollsfesten imorgon kväll, visas semifinalen på storskärm inne på Oleary's på Kungsgatan 6 och i baren hos Kerstin på Torget på Kungsgatan 25.

Ska du se semifinalen imorgon?

Ahmed Bourkadi, 19 – Ja, jag ska matchen. Det blir nog på någon av barerna här i stan.

Ska du se semifinalen imorgon?

Jenny Hilding, 35 – Självklart ska jag se matchen. Det är ju VM och Sverige spelar, så det ska bli roligt. Jag kommer nog att kolla hemma på tv:n, det blir lättast så eftersom jag har barn.

Ska du se semifinalen imorgon?

Maria Pettersson, 41 med barnen Olle, 9 och Sally, 6 – Absolut. Åtminstone två av fyra i familjen, jag och barnens pappa. Det är ju jätteroligt att de kommit så långt.

Ska du se semifinalen imorgon?

Nastaran Kermani, 35 och Rizgar Khder, 35 med sonen Mani, 11 – Vi kanske kommer att kolla, det beror på om vi kommer till en tv. Just nu hyr vi en stuga där det inte finns tv så vi får se. Men vi kommer åtminstone se finalen!