Uddevallaborna om nya namnförslaget: ”Ska det bli en ishall?”

Nu finns det ett namnförslag för simhallen som ska ligga på Rimnersområdet. Förslaget lyder Rimfrost Simarena.
– Det låter kallt men poetiskt, säger Uddevallabon Jennefi Andersson.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Bygget av den nya simhallen i Uddevalla kommer påbörjas i sommar men det är ännu inte helt klart vad den ska heta. Nu finns det dock ett namnförslag - Rimfrost Simarena. Om det blir det slutliga namnet får vi veta 2 juni när beslutet ska fattas.

Men vad tycker egentligen Uddevallaborna om namnförslaget? Bohusläningen gav sig ut på stan för att ta reda på det och samtidigt fråga efter deras förslag.

LÄS MER: Förslaget: Så ska nya simhallen heta

Bild: Ella Persson

Stellan Ström, 68 år, Uddevalla

Ingen fyr

– Vad har namnet för association till simhallen? Det är inte så att det ska bli en ishall? Vad hade du döpt den till? – Hälsocentret. Simning är ju den bästa men absolut tråkigaste motionen. Så tråkigt är det!
Bild: Ella Persson

Jennefi Andersson, 27 år, Uddevalla

Ingen fyr

– Det var ett bra namn, men vad betyder det? Det låter kallt men poetiskt. Jag tycker att det är bra med en ny simhall, det behövs. Den vi hade var gammal. Fast jag hade egentligen hoppats på att det var mer som ett badpalats med rutschkanor. Vad hade du döpt den till? – Jag vet inte. Kanske Rimsimarenan?
Bild: Ella Persson

Milla Länström, 16 år, Uddevalla och Gustav Drottheden, 16 år, Grebbestad

Ingen fyr

Milla: – Namnet är okej för frost är ju vatten. Gustav: – Men vad står rimfrost för? Varför frost? Det är konstigt för man kan ju inte bada i frost. Vad hade ni döpt den till? Gustav: – Det där är inte så noga. Jag hade nog döpt den till Badhuset. Eller Rimners badhus kanske.
Bild: Ella Persson

Jacob Hjort, 39 år, Uddevalla

Ingen fyr

– Det var väl ett roligt namn. Bättre än att man döper den till en gammal politiker som de brukar göra. Men i allmänhet tycker jag att det läggs för mycket pengar på arenor och sånt. Att det kostar mer än det smakar. Vad hade du döpt den till? – Något klassiskt! Uddevallabadet!
Bild: Ella Persson

Paula Berger, 56 år, Uddevalla (Ordförande för Socialdemokraterna i Uddevalla)

Ingen fyr

– Jaha, det var en bra namn. Det är kanske bra också när det ligger i Rimnersområdet.
Bild: Ella Persson

Roger Johansson, 52 år, Uddevalla och Mats Vinneby, 53 år, Uddevalla

Ingen fyr

Roger: – Bara det blir en simhall så är det bra. Namnet funkar men det låter kallt! Mats: – Jätteroligt att det blir av. Och bra att den ligger där vid skolan också så eleverna har den nära. Vad hade ni döpt den till? – Den kan ju heta ... Simhallen!

ANNONS