Kalle Aldeborg och Kent Karlsson har spelat bridge tillsammans i 50 år. Foto: Svenska Bridgeföreningen
Kalle Aldeborg och Kent Karlsson har spelat bridge tillsammans i 50 år. Foto: Svenska Bridgeföreningen

Uddevallaborna tog sitt sjätte SM-guld

Under lördagen tog Uddevallaborna Kalle Aldeborg och Kent Karlsson sitt sjätte SM-guld i par-bridge för veteraner.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Bridgefestivalen 2018 arrangeras just nu i Örebro. Under fredagen och lördagen avgjordes finalen i veteranbridge. Kent Karlsson och Kalle Aldeborg från Uddevalla kunde efter tävlingen titulera sig som vinnare.

– Det är alltid roligt att vinna, så enkelt är det, säger Kalle Aldegren över telefon.

Det var parets sjätte seger i tävlingen och den tredje i rad, de vann även 2009, 2012, 2013, 2016 och 2017.

– Jag tycker att det blir tuffare och tuffare för varje år. Det kommer hela tiden yngre spelare och vi blir bara äldre, det gäller att hänga med.

Spelat ihop i 50 år

Men så särskilt spännande blev det aldrig när veteranklassen avgjordes i helgen. Förutom en kort stund under fredagen hade Uddevallaparet kontroll på läget. När sista ronden inleddes var det redan avgjort och Uddevallaparet vann till slut med 113 poäng.

ANNONS

– Det är mycket. Egentligen tycker jag att det är roligare när det blir jämnt. Men vi spelade stabilt hela vägen och det räckte långt.

Bridge är ett typ av kortspel där man spelar i par. För att spela i veteranklassen måste man vara över 60 år. Nästan lika länge har Kalle Aldeborg och Kent Karlsson spelat med varandra.

– Vi har spelat ihop i 50 år. Jag brukar säga att vi är som ishockeybrorsorna Sedin, vi vet precis var vi har varandra, säger Kalle Aldeborg.

ANNONS