Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

1/6

Plusmärkt innehåll – synligt bara för dig som är kund

Uddevallahem flyttar in på Sundberg

I månadsskiftet började de boende flytta in. Nu har också hyresvärden Uddevallahem flyttat in i nya kontoret på Sundberg. Uddevallahem har byggt ett helt nytt hus på tomten mitt i staden och i höst förvandlas grusplanen utanför till en vacker park.

Från att bygglovet blivit godkänt till att huset nu står färdigt har det tagit ungefär fem år.

– Det är generellt så med såna här stora fastigheter, säger Mikael Maneling förvaltningschef för Uddevallahem.

LÄS MER: Uddevallahem köper kvarteret Sundberg

Uddevallahem har varit trångbodda länge och bestämde sig för att flytta redan när de fick bygglovet. Egentligen var planen att flytta direkt från gamla kontoret till det nya, men när Barn och Utbildningsförvaltningen behövde större lokaler så flyttade Uddevallahem till ett litet kontor drygt ett år innan de kunde flytta in de nya lokalerna.

– Vi har en mycket mer kundanpassad verksamhet här. Det känns bra, säger Lisa van Bree, kundservicechef Uddevallahem.

Kjell och Ingalill Johansson är två hyresgäster som kan intyga att verksamheten är kundanpassad.

– Vi har fått så fint bemötande av både bovärd och tjejerna på kundtjänsten, säger Kjell Johansson.

Satsat på hemmakänsla

Han och frun Inga- Lill flyttade in för två veckor sedan. De valde att flytta från sin villa till en nybyggd lägenhet i huset på Sundberg.

– Nån gång ska man ju lämna och då ville vi göra det medan vi fortfarande kan göra det själva och vi fortfarande kan göra saker. Vi lämnade över huset till ett ungt par, så det kändes inte svårt, säger Kjell Johansson.

LÄS MER: Hernan ska flytta in i Sundberg – här får han se sin nya lägenhet

När Bohusläningen hälsar på hos Uddevallahem har det värsta flyttstöket lagt sig, men det är ändå många beslut som ska tas, småsaker som ska köpas in, tavlor som ska hängas och datorer som ska kopplas in. Allting ska fungera på måndag, när de öppnar för allmänheten.

– Det är ju otroligt hur mycket som händer de sista dagarna, säger Mikael Maneling.

– Men vi löser det. Vi är ett så sammansvetsat gäng, fyller Lisa van Bree i. Vi har satsat mycket på att få till en hemmakänsla, säger hon och gör en gest mot soffan som vi sitter i.

Hemmakänsla har även Kjell och Inga- Lill Johansson fokuserat på i sin nya lägenhet.

– Vi stormtrivs, men att få plats har varit en utmaning, säger Inga- Lill Johansson. Vi har slängt, skänkt bort och sålt möbler. Man kan inte behålla allt.

Paret visar Bohusläningen det vackra vardagsrummet med den blåa soffan, det ljusa köket och matplatsen. Paret visar gärna upp de båda balkongerna där de odlar både tomater och gurkor.

Lägenheten ligger ovanpå Uddevallahems kontor och precis ovanför Västerlånggatan. Ändå är det alldeles tyst i lägenheten.

– Allt är så isolerat. Vi hör ingenting säger de och pekar mot trafiken utanför fönstret.

LÄS MER: Nu väntar ansiktslyft för Norra Drottninggatan

Fyller 70

Kontoret ska ta emot bostadssökande som har frågor om sitt boende, de som ska skriva kontrakt och få nycklar. Eller den som behöver hjälp att ställa sig i bostadskön. Det ska också finnas kunddatorer på kontoret så att den som inte har tillgång till dator hemma kan sköta sina bostadsärenden på plats.

– Det är en enorm stolthet hos alla i företaget att i har byggt det här nu säger Mikael Maneling.

Uddevallahem är också måna om att behålla kontakten med historien,

– Vi vill ha bevarat historien av Uddevallahem, med fotografier till exempel, säger Lisa van Bree och pekar på fotografierna som hänger på väggen ovanför soffan. Vi har också satsat mycket på hållbarhet, och svenskt.

Uddevallahem fyller 70 år i år, men firandet får vänta tills efter sommaren.

– Vi smygöppnar nu, så firar vi 70 år i höst, säger Lisa van Bree med ett leende. Nu blickar vi framåt mot de kommande 70 åren.

LÄS MER: Ett centrum på väg mot en ny identitet