Jam Music Restaurant öppnade i maj förra året, men har brottats med ekonomiska problem en längre tid och fick stänga efter att ha förlorat alkoholtillståndet i våras.
Jam Music Restaurant öppnade i maj förra året, men har brottats med ekonomiska problem en längre tid och fick stänga efter att ha förlorat alkoholtillståndet i våras. Bild: Lasse Edwartz

Uddevallakrogen går i konkurs

I mitten av maj tog socialnämndens arbetsutskott i Uddevalla beslutet att återkalla restaurangens alkoholtillstånd. Sedan dess har man haft stängt, och nu har ägarna även ansökt om konkurs.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

– Det är inte skoj, vi lämnade in konkursansökan här i går. Egentligen har vi varit på väg att göra det en längre tid, säger Jonas Warneflo, en av ägarna till den aktuella restaurangen Jam Music Restaurant.

Bakgrunden till det indragna alkoholtillståndet var i stora delar ekonomiska svårigheter för restaurangen, och när alkoholtillståndet drogs in var det nådastöten, säger Jonas Warneflo.

– Så är det. Vi fick problem i höstas, strax innan jul och det var jättetufft för oss. Vi har satt in allt vi äger och har och verkligen satsat personligen på att göra någonting riktigt bra. När vi fick det jobbigt sökte vi en till delägare, som tyvärr visade sig vara en bluff. Dessutom försökte vi med ett julbord som vi gick nästan 300 000 kronor back på. Då blir det jättekämpigt, men vi gick igenom stålbadet, gjorde vad vi kunde och såg en ljusning.

ANNONS

LÄS MER: Dogge Doggelito gästar julborden på Jam

Beslutet om det indragna tillståndet motiverades även med att man fått uppgifter om att alkoholförsäljning fortsatt på natten efter stängning.

I mitten av maj skrev Bohusläningen även om hur polisen tipsats om att Jam fortsatt att sälja alkohol även efter att tillståndet drogs in, och att man då fick åka och stänga restaurangen.

“Låg precis på gränsen”

Nu säger Jonas Warneflo att det hela rörde sig om ett missförstånd.

– Polisen blev tipsade om det här på lördagen, och vi hade inte fått veta förutom i ett brev som vi öppnade måndagen efter. Vi skulle aldrig sälja alkohol utan tillstånd, men vi öppnade aldrig upp igen efter det.

Och nu är alltså sagan all för Jam Music Restaurant i Uddevalla, som öppnade i maj i fjol.

– Det låg precis på gränsen för oss, och den här kampen kan vi inte ta. Vi kommer inte göra någonting mer i Uddevalla, det var den här satsningen vi ville göra men det höll inte tyvärr.

ANNONS