Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
 Bild: HENRIK MONTGOMERY
Bild: HENRIK MONTGOMERY

Uddevallaman utan körkort körde bil vid nio tillfällen

Nio gånger körde en man i 40-årsåldern bil utan att ha körkort. Vid två tillfällen gjorde han det när han var påverkad av droger. Nu döms mannen till nio månaders fängelse.

Under loppet av åtta månader körde en 40-årig man från Uddevalla bil nio gånger. Detta utan att ha något körkort. Två av gångerna var han dessutom påverkad av amfetamin.

Mannen, som är bosatt i Uddevalla, förklarade under domstolsförhandlingarna att han "sysselsätter sig med att köra bil".

Bröt sig även in i död mans hus

Mannen döms också för grov stöld, då han brutit sig in i ett hus som tillhört en person som avlidit en månad tidigare. Där ska han, tillsammans med en person till, stökade till och stal föremål till ett okänt värde.

Mannen nekade till att ha brutit sig in i huset och menade att han var i området för att stjäla diesel.

Nu döms mannen till nio månaders fängelse vid Uddevalla tingsrätt. Förutom olovlig körning, rattfylla och grov stöld dömdes mannen även för bilstöld, skadegörelse och narkotikabrott.

Bedömer beteendet som lagtrots

Mannen förekommer under sexton avsnitt i belastningsregistret. För tre år sedan dömdes han för grov olovlig körning och rattfylleri.

Tingsrätten anser att eftersom de brott han nu begått är liknande de han dömts för tidigare ska han dömas till fängelsestraff. Mannen fortsätter också köra bil, trots att han inte har körkort. Tingsrätten bedömer beteendet som lagtrots.

Såväl narkotikan som bilarna mannen använd vid lagbrotten förverkas.