Uddevallaprofiler startar mobil matbutik

Snart är det premiär för en obemannad dygnet-runt-öppen butik i Uddevalla, den här gången på hjul. Det blir färdigmat och varor som kunderna efterfrågar:
– Det blir en kompletteringsbutik, säger Dotte Nielsen, en av delägarna.

ANNONS
|

Det är Uddevallaprofilen Dotte Nielsen tillsammans med krögaren Erik Stridsberg, som driver Lunchgaraget och Pinchos i Uddevalla, samt Daniel Heyman som startar den nya butiken Ålways åpen. Premiären är bara några veckor bort.

– Det är en mobil obemannad butik. Det är inte världsunikt men ganska unikt, säger Dotte Nielsen.

Utbudet kommer att bestå av färdiga sallader och mackor tillsammans med drickor, godis och annat som kunderna efterfrågar.

– Vi har ställt frågan i olika grupper på Facebook vad folk vill ha och utbudet växer fram utifrån det. Vi ska inte konkurrera med matbutikerna utan blir en kompletteringsaffär, säger Dotte Nielsen.

ANNONS

Vagnen kommer att ha sin plats på grusparkeringen i korsningen mellan Lagerbergsgatan och Östergatan i Uddevalla men kommer också att flyttas runt.

– Vi kommer att finnas på plats vid olika evenemang, vi vill vara nära kunderna. Vi har till och med skojat om att ha en glasstuta på taket.

Bohusläningen har nyligen skrivit om att snatterier har blivit allt vanligare . Enligt väktare som arbetar på Torp köpcentrum är just matvaror det som stjäls allra mest. Även obemannade butiker drabbas och nyligen gav Ulla Fagerberg Martinsson i Lane upp och försatte sin obemannade butik i konkurs.

– Det är klart att vi räknar med risken för snatterier och svinn. Men vi har ett extremt bra kamerasystem som även tar upp ljud. Vi har inloggning med bank-id och vi hoppas och tror på ärliga kunder, säger Dotte Nielsen.

Om det hela faller väl ut kan det bli fler vagnar i framtiden avslöjar Dotte Nielsen:

– Det är ett spännande projekt med något som inte finns i dag. Går det bra så finns det såklart tankar på en expansion, säger han.

LÄS MER:Han öppnar ny restaurang i Uddevalla

LÄS MER:Så avslöjas snatteriet på Torp – följ med väktarna på köpcentret

LÄS MER:Efter år av kamp mot stölderna ger Ulla i Lane upp – obemannade butiken i konkurs

LÄS MER:Efter pandemiåret ser Dotte positivt på framtiden – som student

ANNONS