Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Det blir ingen julmarknad i Uddevalla i år. Bild: Lasse Edwartz
Det blir ingen julmarknad i Uddevalla i år. Bild: Lasse Edwartz

Uddevallas julmarknad ställs in

Gammaldags jultorg i Uddevalla tvingas ställa in. Destination Uddevalla lämnar beskedet att torgmarknaden inte går att genomföra i år.
– Det känns så klart jättetråkigt, men vi får ta sikte på att komma igen nästa år, säger verksamhetschef Roger Salomonsson.

Destination Uddevalla har länge försökt hitta en alternativ lösning på julmarknaden som var planerad under luciahelgen. På grund av de restriktioner som gäller vid offentliga tillställningar berättar nu Roger Salomonsson på Destination Uddevalla att torgmarknaden inte går att genomföra i år.

– Det är som det är. Vi har sedan i augusti försökt att hitta en lösning för att kunna genomföra en marknad på något sätt, också med förhoppningen av att läget skulle förändras under hösten. Nu har det inte gjort det och då får vi anpassa oss, säger Roger Salomonsson.

Trots att marknaden tvingas ställa in finns det dock fortfarande hopp om att kunna genomföra någon form av alternativ lösning, speciellt för barnen.

– Vi jobbar på att försöka få till något annat, men det är inte klart än. Det är klurigt med att få tillstånd för saker men vi hoppas att likt förra året kunna ha ett tivoli, och kanske göra lite saker kring det, säger Roger Salomonsson.