Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Uddevallas laddstolpssatsning är nominerad till klimatpris

Uddevalla har chans att vinna priset Laddguldet 2019. Detta eftersom kommunen är en av fem som bidragit mest till omställningen till elbilar.

För tredje året delas priset Laddguldet ut. I år är Uddevalla kommun nominerad till priset eftersom man är en av de som bidragit mest till omställningen till elbilar.

– Vi har miljötanken med som en del i vår planering för framtidens Uddevalla, och jag tror att miljöförstörelsen är värre än vad folk tror, säger kommunalrådet Christer Hasslebäck (UP).

En stor del av de utsläpp som kommunen själva släpper ut kommer från fordonsflottan, berättar Hasslebäck.

– Vi har analyserat var utsläppen kommer ifrån och 70-80 procent av utsläppen kommer från kommunens fordon. Det är bäst att börja med det som är största källan. Och med tanke på nomineringen förefaller det vara rätt.

Laddguldet delas ut av Fortum charge & drive, 2030-sekretariatet, Power Circle och Dagens samhälle. Fyra kommuner, utöver Uddevalla, är nominerade: Torsby, Eskilstuna, Kungsbacka och Vingåker.

– Om vi vinner priset är det en uppmuntran för det arbete som vi gör.

Satsningen på elbilar och laddstolpar fortsätter framöver.

– Vi har kört en medveten policy genom Uddevalla kommun till Uddevalla energi. Det är en del av varumärkesuppbyggandet, säger Christer Hasslebäck.

– När vi pratar om ett fossilfritt 2030 så pratar vi om kommunens ve och väl.

Priset delas ut den tredje juni.

Uddevalla kommun kan få pris för sin satsning på laddstolpar och elbilar.