Abbi Tehyrell har i sin roll som projektledare haft det övergripande ansvaret för de senaste årens upprustning av Uddevallatunnlarna.
Abbi Tehyrell har i sin roll som projektledare haft det övergripande ansvaret för de senaste årens upprustning av Uddevallatunnlarna. Bild: Lasse Edwartz

Uddevallatunnlarna öppnar tidigare än väntat

I fyra år har renoveringen av tunnlarna på 44:an varit en huvudvärk för trafikanter i Uddevalla. Men nu ska arbetet till slut vara klart, vilket också blir tidigare än beräknat. Till helgen ska trafiken återigen flyta på som vanligt.

ANNONS

– Vi tackar alla tålmodiga Uddevallaborna för gott beteende under de här fyra åren. Det har varit en och annan grupp på sociala medier som kritiserat oss och blivit arga, men den största allmänheten har visat hänsyn till de som arbetat och betett sig väl, säger Abbi Tehyrell, projektledare på Trafikverket.

På lördag öppnas trafiken genom samtliga tunnlar, som nu är utrustade med ett toppmodernt säkerhetssystem. 24 kameror ska kunna känna av när det inträffar en olycka eller om det blir rökutveckling.

Och när olyckan väl är framme ska trafiken genast stoppas genom bommar och SOS kommer larmas automatiskt.

– Det är moderna, robusta och mycket trafiksäkra tunnlar. Man kan även säga ordet vacker, då jag menar att man kan se att tunnlarna är bland de mest moderna och upprustade tunnlarna i Sverige när man åker igenom, säger Tehyrell.

ANNONS

Han vill framhäva ett gott samarbete mellan entreprenörerna och Trafikverket som en avgörande faktor till att tunnlarna kan öppnas tidigare än väntat. En annan framgång som han vill framhäva är att det inte inträffat en endaste arbetsplatsolycka under årens gång.

– Trots att det varit ett trångt och stressigt arbete har vi klarat oss med noll olyckor. Det är en sak vi är väldigt stolta över.

ANNONS