Ung person misstänks för överfallsvåldtäkt i Uddevalla

I början på juni utsattes en ung flicka för en överfallsvåldtäkt i Herrestad i Uddevalla. Nu har polisen identifierat en misstänkt person, som de har överlämnat till socialtjänsten, skriver polisen på sin hemsida.

ANNONS

Polisen skriver på sin hemsida att de omhändertagit en ung person som är misstänkt för överfallsvåldtäkten. Personen är överlämnad till socialtjänsten.

Det var den tredje juni som en ung flicka utsattes för en överfallsvåldtäkt i Herrestad i Uddevalla. Flickan drogs in i ett buskage av en för henne okänd man. I samband med händelsen vädjade polisen efter tips och iakttagelser från allmänheten.

– Vi har fått in mycket tips från allmänheten. Folk engagerar sig och de vill precis som vi komma till rätta med det här allvarliga brottet, sa Christer Fuxborg, polisens presstalesperson i region Väst till tidningen dagen efter att våldtäkten skedde.

ANNONS

Polisen skriver på sin hemsida att med anledning av ärendets känslighet så kommer varken polis eller åklagare att uttala sig om ärendet i nuläget.

LÄS MER:Man misstänkt för våldtäkt – jagas av polisen

ANNONS