Unga får gratis Fritidskort

Alla unga ska få chansen att ta del av aktiviteter på fritiden. Det tycker politikerna och bjuder på Västtrafiks Fritidskort som gäller under jul- och sommarlov.

ANNONS
|

Det beslutade kommunstyrelsen på onsdagen. Kostnaden är beräknad till cirka 360 000 kronor per årskurs och läsår. De som kommer ifråga är alla elever i årskurs 8 och 9, samt elever som går första och andra året på gymnasiet. Ett krav är dock att de är folkbokförda i Uddevalla.

–Det här har vi pratat om i flera år, men det har inte gått på grund av praktiska problem med Västtrafik bland andra. Men nu får vi pröva innan det blir för tufft ekonomiskt. Fram för allt hoppas vi att vi kan skapa förutsättningar för nya beteenden. Att man vänjer sig vid att ta bussen och att föräldrar inte behöver skjutsa i alla lägen, säger kommunalrådet Ingemar Samuelsson, (S).

ANNONS

Det finns 1,5 miljoner kronor avsatta i kommunledningskontorets budget för satsningen.

–Vi får ju kolla vilken uppslutning det blir kring det här. Det praktiska ska skötas av det nya Kontaktcenter som finns i Rådhuset, säger Ingemar Samuelsson.

I underlaget till beslutet hänvisar man till den vision som är antagen, där man formulerat förutsättningar för god livskvalitet. "Alla människor ska kunna delta i kultur, idrott, evenemang och föreningsliv då ett levande kulturliv tillhör grunden för ett hållbart samhälle."

Fritidskortet för jul- och sommarlov är giltigt dygnet runt. Det kommer att börja gälla nästa läsår 2017/2018.

ANNONS