Ungdomar kastade sten – skola utsatt för skadegörelse

Sent på söndagskvällen larmades polis till Dalaberg där en väktare uppgavs ha utsatts för stenkastning, och där en skola utsatts för skadegörelse.

ANNONS

Det var omkring 23 på söndagen som väktare ryckte ut till Dalaberg då ett inbrottslarm på skolan gått. På plats ska det ha funnits flera ungdomar som kastade sten, och polis larmades.

– Initialt fick vi till oss att de kastade sten på väktare, men inte blivit nån anmälan på det så det är inget jag kan styrka. Flera patruller åkte till platsen men det kom inte ut nåt mer av det, inga misstänkta fanns på plats, säger Rikard Lejon, jourhavande förundersökningsledare på polisen.

– Det har inte avrapporterats som nån misshandel eller försök till misshandel. Men vi har en anmälan om skadegörelse, en skola där har fått fönsterrutor krossade, fortsätter han.

ANNONS

Några timmar senare, vid halv ettiden på natten, började det brinna i en container på Dalaberg. Det kan finnas ett samband mellan de båda händelserna.

– Det kan man väl gissa men vi har inget som styrker det. Vi var på plats och upprättade en anmälan om skadegörelse genom brand, säger Rikard Lejon.

Inga personskador ska ha rapporterats i samband med händelserna. Det finns ingen misstänkt.

ANNONS