Nej, något klubbande av beslut i ungdomsfullmäktige blir det inte än på några månader.
Nej, något klubbande av beslut i ungdomsfullmäktige blir det inte än på några månader. Bild: Henrik Holmberg/TT

Ungdomarnas fullmäktige fortfarande inte tillsatt

Ungdomsfullmäktige har fortfarande inte haft sitt första möte i Uddevalla. Nu skjuts det upp ytterligare, först i januari förväntas det första mötet – om allt går som tänkt.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Det var förra hösten som ungdomsfullmäktige egentligen skulle varit i gång i Uddevalla, men nu har det skjutits upp igen. Ny enhetschef sedan september för verksamheten är Charlotte Gerd.

– Varför det inte kom igång förra hösten var för att det inte fanns tillräckligt med intresse. De fick inte ihop tillräckligt med ungdomar att rösta på för ett val, berättar hon.

Sedan dess har det i stället startats en ungdomsgrupp med ambassadörer. Syftet med ambassadörsgruppen är att ge dem den utbildning som ungdomsfullmäktiges ledamöter skulle ha fått och ytterligare stärka den gruppens intresse och möjlighet att påverka unga i sina nätverk.

ANNONS

Tror du att det blir fler intresserade i år?

– Skulle det inte vara det, så föreställer jag mig att vi kör ändå, att vi genomför val och tillsätter ungdomsfullmäktige med färre ungdomar så att de kan locka till ett större intresse, säger Charlotte Gerd.

Den nya planen är att valet kommer genomföras i november.

– I stora drag behöver vi skapa och provköra ett IT-omröstningssystem, planera och genomföra informations- och kommunikationsinsatser kring nomineringsförfarande samt val och valresultat, genomföra val och slutligen definiera organisation för beredning, kallelser och expediering av ungdomsfullmäktiges möten, förklarar hon.

Om allt går som det ska, kommer ungdomsfullmäktige nu ha sitt första sammanträde i januari.

LÄS MER:Nu ska unga få tycka till i politiken

ANNONS