(arkivbild)
(arkivbild)

Unionen varslar om strejk

Tillsammans med Seko och Sveriges ingenjörer varslar nu Unionen om strejk. Eltel Networks Infranet AB i Uddevalla är ett av företagen som kan påverkas.

ANNONS
|

Förhandlingarna mellan Unionen och tjänstesektorns arbetsgivarorganisation Almega har stagnerat. Nu varslar Unionen, Sveriges Ingenjörer och nu även Seko om strejk. Eltel Networks Infranet AB i Uddevalla är ett av företagen som kan påverkas tillsammans med bland annat Besikta Bilprovning AB. Även AB Svensk Bilprovning i Lysekil är ett av de listade företagen. Totalt rör det sig om 11 100 medlemmar om strejken träder i kraft den 18 april klockan 12:00.

Hur många medlemmar det rör sig om i Uddevalla och Lysekil är inte helt säkert, men Anna Karin Moberg, regionschef för Skaraborg och Väst säger att det rör sig om ett stort antal medlemmar i regionen.

ANNONS

– Det är många av våra medlemmar som kan drabbas av detta, säger Anna Karin Moberg.

Grunden till varslen, enligt Unionen, är framförallt rätten till flexpension, extra pensionsavsättningar och en förstärkt möjlighet att gå ner i arbetstid inför pensionen.

”En strejk är den sista utvägen och inget vi gör lättvindigt. Unionen vill alltid hitta lösningar genom att förhandla. Vi har försökt på alla möjliga sätt att hitta en bra lösning som passar företagen i tjänstesektorn men Almega vägrar och vill inte röra sig i förhandlingarna. Almega tvingar oss att varsla om strejk,” skriver Unionen i ett pressmeddelande.

– Det är en väldigt märklig strejk som facken nu varslar om. Den bryter helt och hållet mot den tradition vi hittills haft i Sverige, där vi hanterat viktiga och långsiktiga frågor som pensionsfrågor i lugn och ro och god ordning, vid förhandlingsbordet, säger Almegas vd Anna-Karin Hatt i ett pressmeddelande.

Företagen som varslats av Unionen är Atea, CGI, Sykes Tieto, Wipro, Radiotjänst, SVT, Sveriges Radio, Inspecta, Bengt Dahlgren, Etteplan Industry, WSP, 4U Secure Solutions, Nokas Security, Securitas, Com Hem, Telia Sonera och Eltel.

Bohusläningen har sökt en kommentar från Eltel Networks Infranet AB:s pressavdelning men utan svar.

ANNONS