Upprörd stämning efter skolnedläggning

När JB-gymnasiet på tisdagskvällen höll informationsträff var många föräldrar upprörda. Några menade att de blivit lovade att eleverna skulle gå klart utbildningen, trots skolans nedåtgående trend.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Under en knapp timme varade den, JB-gymnasiets informationsträff med föräldrar och elever med anledning av skolans nedläggning i Uddevalla. Flertalet föräldrar hade samlats i skolans matsal och det var en upprörd stämning.

Några föräldrar var kritiska mot att eleverna uppmanats att söka till skolan, trots att skolan redan för ett år sedan var i ett prekärt läge. De hade också blivit garanterade att gymnasieeleverna skulle få gå klart utbildningen, menades det.

– Det har inte tagits något sådant beslut, sa Ulf Vänersjö, JB-gymnasiets utvecklingschef i väst.

Många undrade också vad som skulle hända nu. Men Ulf Vänersjö menade att eleverna ska få hjälp att komma in på andra skolor, fristående eller kommunala, med samma utbildning.

ANNONS

– Det kan jag i princip garantera, sa Vänersjö.

För att skolan skulle få vara kvar hade det behövts över 100 sökanden till hösten. Att jämföra med 18, det antal som faktiskt sökte.

ANNONS