Räddningstjänsten i Uddevalla fick ta nattlig hjälp av Sjöräddningen för att kunna nå ut och släcka en brand på Lilla Hasselön sydväst om Uddevalla under natten mot söndagen. Bilden är en arkivbild.
Räddningstjänsten i Uddevalla fick ta nattlig hjälp av Sjöräddningen för att kunna nå ut och släcka en brand på Lilla Hasselön sydväst om Uddevalla under natten mot söndagen. Bilden är en arkivbild. Bild: Johan Nilsson/TT

Utedass brann ner på Lilla Hasselön

Räddningstjänsten fick ta hjälp av Sjöräddningen under natten mot söndag efter att inringare larmat om lågor ute på Lilla Hasselön, i Havstensfjorden sydväst om Uddevalla.

ANNONS
|

– Vi fick samtal från fastlandet och trodde väl först det brann i en sommarstuga, men det var inte så omfattande som vi först trodde, säger Simon Willner, inre befäl vid räddningstjänsten, och förklarar att det rörde sig om ett utedass som av oklar anledning börjat brinna på ön.

Räddningstjänst från både Ljungskile och Uddevalla kopplades in efter larmet som kom vid 00.30-tiden, men det blev skiftet från Uddevalla som tog sig ut till ön, berättar Simon Willner.

– Sjöräddningen var involverade och hjälpte oss med persontransporten, de har ju även den funktionen att de kan hjälpa till med material och transporter. Vi har varit ute på ön och släckt, fortsätter han.

ANNONS

Varnar för torrare marker

Enligt Simon Willner fanns det trots lördagens varma och torra sommarväder aldrig någon risk att branden skulle spridas i terrängen på den lilla av de två hasselöarna i Havstensfjordens inlopp mot Uddevalla.

– Det har ju regnat mycket tidigare så det är fortfarande blött i backarna, men nu ska det ju komma sol flera dagar i rad så då får man vara försiktig, säger han.

ANNONS