Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Denna artikel ingår för dig som är kund.

Utreder om elev isolerats från undervisningen

Skolinspektionen utreder en anmälan där en elev påstås bli isolerad från undervisningen. Kommunen har till på måndag på sig att komma med ett svar.

I en anmälan till Skolinspektionen ger vårdnadshavaren en bild av att eleven känner sig pressad och missförstådd och att det råder stora kunskapsluckor i skolan om hur eleven ska hanteras. Detta trots att upprepad hjälp och tips ska ha kommit från föräldrar. Eleven ska ha fråntagits slöjd och gymnastik och hålls enligt anmälan isolerad från övriga elever. Skolans biträdande rektor som bäst känner till fallet vill inte säga något eftersom utredning pågår.

Du läser nu en av dina fria artiklar på bohuslaningen.se

Utreder elevens rättigheter

– Vi kan inte uttala oss om det enskilda ärendet. Men vi går igenom ärendet och ska se över våra rutiner, säger Louise Alström, biträdande rektor på Sommarhemsskolan.

Skolinspektionen tog den 3 december emot anmälan och utreder elevens rätt till stöd och särskilt stöd under läsåret 2018/19. Den 11 december begärde Skolinspektionen ett yttrande från av Uddevalla kommun om elevens situation.

Då vill Skolinspektionen bland annat få svar på om skolan har utrett behovet av extra stöd, om skolan har vidtagit beslutade åtgärder och om eleven och elevens vårdnadshavare fått möjlighet att delta i hur åtgärdsprogrammet har utarbetats.

"Vi kommunicerar"

På onsdagen hade man ett möte på skolan om det aktuella fallet.

Hur ser skolans relation ut till vårdnadshavarna?

– Vi kommunicerar, mer kan jag inte säga, säger Louise Alström.

Har ni ändrat på några rutiner i det här fallet?

– Det får räcka så, avslutar Louise Alström.

Den 14 januari ska Uddevalla kommun komma in med ett yttrande till Skolinspektionen.