Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Den 20 december genomförde insatsstyrkan en omfattande husrannsakan i Bandidos lokaler i Marieholm i Göteborg.  Bild: Anders Ylander
Den 20 december genomförde insatsstyrkan en omfattande husrannsakan i Bandidos lokaler i Marieholm i Göteborg. Bild: Anders Ylander

Utredning läggs ner efter misstänkt Bandidoskidnappning

En frontfigur i en västsvensk Bandidosgruppering misstänktes för utpressning och för att ha kidnappat en person i Uddevalla. Nu läggs utredningen ner i brist på bevis.

Det var i början av december som en ledande person inom Bandidossfären greps och anhölls misstänkt för utpressning och människorov. Den misstänkta kidnappningen skulle ha sett i Uddevalla, men utredningen rörande människorov och utpressning hade även kopplingar till Göteborg.

Efter att den misstänkte mannen i brist på bevis släpptes genomförde polisen den 20 december en omfattande razzia mot det kriminella mc-gängets lokaler i Marieholm i Göteborg.

Vittnen har berättat att omkring 20 polisfordon deltog i insatsen samtidigt som en polishelikopter hovrade i luften ovanför lokalerna.

Efter tillslaget har fler utredningsåtgärder gjorts, men nu väljer åklagaren att lägga ner utredningen.

– Vi har gjort andra åtgärder utöver det, men trots det har vi inte lyckats komma vidare i utredningen, säger åklagare Daniel Veivo Pettersson till P4 Väst och syftar på razzian i Göteborg.