Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/3

Utvidgar på Fröland men fortsätter jaga mark

Bristen på industrimark är ett hinder men efter sin lyckade satsning på Kuröd är Tomas Grävare tillbaka på Frölandsområdet och bygger. Nu berättar markägaren vad som är på gång.

För tre år sedan köpte företagaren Tomas Carlsson tomten vid Brunegårdsvägen på 14 500 kvadratmeter. Sedan stod det snart klart att Nettbuss hade tecknat ett långsiktigt kontrakt för kontor, personalutrymmen och fordonsuppställning.

Men inte nog med det. 2016–2017 uppfördes nästa byggnad, den här gången för bilbesiktning (Carspect) och verkstad (Ryds bilglas).

Tidigare i år har den expansive företagaren genomfört en satsning på 19 lokaler för uthyrning på Kuröd. Dessa blev klara i april.

"Det blev mycket bättre än jag hade tänkt"

– Det gjorde jag egentligen i förebyggande syfte för att ha något att ta av när företag hör av sig och vill hyra lokaler. Men till min stora glädje försvann allt till semestern. Då var allt fullt. Så det blev mycket bättre än jag hade tänkt, säger han.

Efterfrågan som finns, speciellt på relativt små lokaler, är också förklaringen till den exploateringen på Fröland inom samma tomt som förvärvades 2015. Den här gången blir samtliga 14 lokaler att vara på 80 kvadratmeter.

– Det är samma koncept med likadana hus som jag byggde på Kuröd. Skillnaden är att där gjorde vi sex lokaler på 80 kvadrat medan resten var större.

Vad är det som gör marknaden så god för mindre lokaler?

– Jag tror att det handlar mycket om pengar, att hålla nere kostnaderna och ändå få en rimlig lokal. Det är allt från den lille handlaren som behöver ett extra lager att hämta varor från till företag som behöver någonstans att ställa in sin bil.

De 14 företagslokalerna blir klara för inflyttning i februari men Tomas Carlsson tänker inte slå sig till ro utan fortsätter jakten på nya projekt.

– Problemet som vi har totalt sett är att det inte finns någon industrimark. Jag söker med ljus och lykta efter mark i rätt läge men det är väldigt svårt, säger han.

Genom det arbete som nu pågår kommer Nettbuss dessutom att få större utrymme för sina fordon men orsaken uppges inte vara någon förändring av trafiken.