Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Mitt i natten väcktes grannarna till Herrestads kyrka av att klockorna ringde. Allt efter en felprogrammering. Bild: Jimi Jensen

Väcktes av kyrkklockor mitt i natten

Boende i Herrestad i Uddevalla väcktes natten mot nyårsaftonen av att kyrkklockorna ringde.

Strax efter midnatt natten mot nyårsaftonen klämtade kyrkklockorna i Herrestads kyrka i ungefär tio minuter. I flera inlägg på Facebook undrade boende som väckts av klockorna vad som försiggick.

– Jag hörde att det började plinga och tänkte att det var någon dåre som tagit sig in där. Vi bor ganska nära så det hördes väldigt bra, säger grannen Therése Johansson.

Therése och hennes sambo lyckades dock somna efter en stund när klockorna tystnat. Och det var inte frågan om något inbrott i kyrkan, åtminstone inte såvitt personalen känner till.

– Klockorna var inprogrammerade att ringa vid tolvslaget nu ikväll men det måste ha blivit något strul med programmeringen, säger kyrkovaktmästare Jeff Cabot.

Klockorna i kyrkan styrs av ett datorprogram där personalen skriver in när klockorna ringa.

– Vi brukar alltid ringa vid tolvslaget, men ibland blir det fel och det är olyckligt, säger Jeff Cabot.

I ett inlägg publicerat 00:48 ber Herrestads församling om ursäkt för den tidiga väckningen. De höll tummarna för att alla skulle kunna somna om och vara utvilade till nyårsaftonen.