Övergivet. Den gamla vårdcentralen på Arendalsvägen har stått tom i tre år och kommunen har ingen plan för framtiden.
Övergivet. Den gamla vårdcentralen på Arendalsvägen har stått tom i tre år och kommunen har ingen plan för framtiden.

Vårdcentral inget för lägenheter

Intresset för den gamla vårdcentralen i Ljungskile har svalnat. Fastigheten är inte tillräckligt attraktiv för blivande hyresgäster anser Uddevallahem.

ANNONS
|

Det kommunala bostadsbolaget drev igenom en detaljplan som medgav att den gamla vårdcentralen på Arendalsvägen gjordes om till bostadshus. Enligt Ljungskile Nyheter ville Uddevallahem riva vårdcentralen och bygga ett trevåningshus. Men intresset har svalnat.

– Vi ser att det finns andra möjliga projekt i Ljungskile som vi hellre vill gå vidare med, säger Thomas Aebeloe, vd, Uddevallahem.

Vilka det är vill han dock inte närmare gå in på.

– Det kan vi avslöja när vi har ett färdigt förslag att presentera för styrelsen.

Helt klart är i alla fall att det inte handlar om fastigheten på Arendalsvägen. Uddevallahem har heller aldrig tagit över fastigheten från kommunen.

ANNONS

Huset byggdes först om för att bli boende för ensamkommande flyktingbarn. Men så blev det inte. I tre år har huset i stället stått tomt med igenbommade fönster. Vad som kommer att hända med det nu är oklart.

– Kommunen ville ha bostäder där, så fram tills nu har vi inte haft anledning att göra något med byggnaden, säger Lars-Göran Johansson, chef på kommunens tekniska avdelning, till Ljungskile Nyheter.

Uddevallahem har dock byggt en annan hyresfastighet inte långt från den tidigare vårdcentralen. Bostadsbolaget har tillsammans med systerbolaget Ljungskilehem 260 lägenheter i Ljungskile.

På Uddevallahem räknar man med att en privat byggare tar över projektet.

– Kanske ett privat företag vill bygga bostadsrätter där. Vi väljer i alla fall att avvakta, menar Thomas Aebeloe.

ANNONS