Vad tycker du om andrahandsmarknaden för lägenheter?

Bohusläningen frågade Uddevallabor om deras syn på andrahandsmarknaden för lägenheter.

ANNONS
|

LÄS MER:Svart bostadsmarknad breder ut sig i Uddevalla

Camilla Roos, 52 år, Uddevalla

0
– Jag bodde i andra hand i över ett år. Det var väldigt bra för mig i väntan på att få något annat. Det är osäkert, men man får gardera sig. För mig gick det bra, vi skrev papper och gjorde rätt. Men nu för tiden är ju allt konstigt.

Kent och Gunnel Hagstedt, 72 och 69 år, Uddevalla

0

– Det verkar ganska riskabelt, säger Kent Hagstedt.

 



– Man måste nog vara ganska påläst och veta vad som gäller. Det är många som blir lurade, säger Gunnel Hagstedt.

 

Maria Olander, 63 år, Uddevalla

0
– Genom massmedia är det lätt att få bilden av att marknaden är helt oreglerad. Folk kan väldigt lätt utnyttjas. Jag tycker att det borde regleras så att man får kontroll på det. Samtidigt är folk desperata och vill ha en lägenhet, det kan man förstå.

Monica Dahlqvist, 61 år, Uddevalla

0
– Det är bra, varför inte? När det är ont om bostäder är det bra att det går att hyra i andra hand. Man gör väl ett kontrakt? I storstäderna är det väl värre, men det är bostadsbristen som är orsaken. Det är jättebra att det går att hyra för till exempel studerande. Jag har själv hyrt ut i andra hand.

Thomas Willram, 62 år, Uddevalla

0
– Jag bodde i en andrahandslägenhet i sex månader. Det är inte det bästa. För mig var det mellan två bostäder bara. För dem som det inte finns något annat alternativ är det ju en möjlighet. Jag vet ju folk som blivit lurade. Man vet ju aldrig, det är klart att det är osäkert.
ANNONS