Konstverk. I Uddevalla firades Valborgsmässoafton vid Bäveån med musik, sång, tal och även konst i vattnet.
Konstverk. I Uddevalla firades Valborgsmässoafton vid Bäveån med musik, sång, tal och även konst i vattnet.

Valborg bjöd på både sång och dans

En brinnande majbål i all sin ära. Men många Uddevallabor hade tagit sig till Bäveån för att ta del av sång, tal och konst på Valborgsmässoafton.

|

Och det gällde att vara tidigt ute om man ville få en bra plats nära Järnbron. För det var mycket folk hade samlats längs med kajerna intill Bäveån på Norra och Södra hamngatan, Uddevalla.

På Valborgsmässoafton firar man vinterns sista dag och för många blir det en symbol för våren och ljuset. Därför hölls i år ett vårtal av kommunfullmäktiges ordförande Alf Gillberg. Men han var inne ensam på scenen som hade byggts upp på Järnbron.

Även Uddevallas Stadsmusikkår uppträdde vid Bäveån tillsammans med drillflickorna och dirigenten Ulf Wadenbrandt. Sången och musiken stod också kören Joyvoice för. De sjöng under ledning av körledaren Emma Osbeck och fick verkligen i gång publiken som gärna dansade och diggade med.

Uddevalla kommun var de som stod bakom årets valborgsfirande. Enligt Ulrica Wallin, enhetschef kultur och fritidsförvaltningen, har man arbetat för att det ska hända mer i och kring det vackra årummet mitt i centrum längs hamngatorna.

– Nu sprider vi glädje med konst, musik, sång och tal för att skapa en magisk kväll vid vattnet.

Ett tillfälligt konstverk kunde man också hitta vid vattnet i Bäveån, mellan Järnbron och Hanssonska bron. Vita ballonger i olika höjder. Fler firanden på Valborgsmässoafton hölls även på bland annat Backamo lägerplats, Forshälla kyrka och Lyckorna torp och kvar. Där bjöds det på vårbrasa, tal, körer och även Valborgsgudstjänst.