Välkomna till en kväll med Bohusläningen på Bohusläns museum

I vår artikelserie Framtid Uddevalla får olika röster tycka till om Uddevallas väg in i framtiden. Onsdagen 12 juni bjuder vi in till en kväll på Bohusläns museum med aktiviteter för hela familjen. Se inspelning av Oddepodden, Uddevallaelevernas utställning, panelsamtal, cirkusprinsessa och mycket mer.

ANNONS
|

Under våren har vi låtit en rad olika röster fått tycka till om Uddevallas framtid. Med frågor som; Vilken identitet har Uddevalla idag? Och vart är staden på väg? delade de alla med sig av sina tankar. Bohusläns museums chef Anette Prior tyckte att staden hade goda förutsättningar att satsa både på kulturen och på det maritima. Och komikern och Uddevallaambassadören Emil Norberg hoppades på mer liv i centrum.

Ja, det finns många drömmar som lever i ”Hjärtat i Bohuslän” om Uddevallas identitet och vad framtiden bär med sig för staden. Det samtalet vi vill gärna fortsätta och bjuder därför vi in till en kväll på Bohusläns museum 12 juni.

ANNONS

Program

Hyllan på Bohusläns museum

Kl 16.00: Vernissage av skolelever Sommarhemmet

Kl 16.10: Guidad visning av konsthallen

Kl 16.20: Liveinspelning av Oddepodden (Onside Oddevold)

Kl 16.40: Intervju med polis av Christian Möller (Krim)

Kl 17.00: Cirkusprinsessan Johanna Abrahamsson

Hörsalen på Bohusläns museum

Kl 17.30: Panelsamtal med politiker och näringsliv (60 minuter)

Observera att tiderna kan ändras.

Aktiviteter för hela familjen

Sommarhemskolans elever har också varit delaktiga i Framtid Uddevalla. De två femmorna på skolan har målat eller ritat sitt Uddevalla och den här kvällen blir det vernissage för deras utställning ”Tänk om Uddevalla ...”.

Cirkusprinsessan Johanna Abrahamsson är en av Uddevallas ambassadörer och hon bjuder på cirkusshow denna kväll. Bohusläns museum är öppet som vanligt och det finns också möjlighet att gå en guidad visning av utställning ”As dreamers do” i Konsthallen.

Panelsamtal om Uddevallas framtid

När Bohusläningens chefredaktör Robert Olsson landade i Uddevalla igen i början av året så märkte han tydligt en förändring sedan åren han gjorde som ung reporter på Bohusläningen.

– Det var i skarven mellan 1970- och 1980-talet. När jag nu långt senare kom tillbaka så hade staden naturligtvis förändrats, konstigt vore det annars. Då fanns det ett varv men inget Torp köpcentrum för att nämna två gripbara skillnader.

Han började därför fundera på Uddevallas identitet; vilken är den och hur ser Uddevallaborna på stadens framtid?

– När jag ställde frågor kring detta till kolleger och personer jag mötte uppfattade jag ett intresse – och ett sökande i de svar jag fick.

Så föddes artikelserien Framtid Uddevalla och nu rundar vi ihop det hel den 12 juni.

ANNONS

– Det blir en grand finale där engagerade personer kan mötas för att under fria former samtala kring Uddevalla framtid.

Du håller i panelsamtalet i Hörsalen. Vad kommer det handla om?

– Det fanns många möjliga infallsvinklar men vi har bestämt att samtalen ska kretsa kring framtidens arbetsmarknad, om Uddevalla som en framtida kulturstad och besöksdestination och vilka tankar som finns kring ett mer livaktigt city. Tre områden vi förstått engagerar Uddevallaborna och där många röster höjts för att staden behöver öka sin attraktivitet i de generationer som är mitt-i-livet.

Anmäl dig till panelsamtalet här.

Bohusläningen Krim, Nära och Onside Oddevold

Ni har väl inte missat att lyssna på Oddepodden? Den här kvällen har du chansen att vara med när Oddepodden spelas in live på Hyllan på museet.

Det finns också möjlighet att prata med våra redaktörer Karin Carlsson, Sara Kirudd och Christian Möller om satsningarna Onside Oddevold, Nära och Krim.

– Vi har verkligen kunnat bjuda våra läsare på en mångsidig krimjournalistik under våren. Dels har nyheterna duggat tätt, och har handlat om allt från hot och våld i Uddevallas skolor, rattfylleri på vägarna i Bohuslän och det ökade antalet stölder på Torp Köpcentrum. Men vi har också berättat om flera starka människoöden, säger Christian Möller, redaktör för Krim.

ANNONS

12 juni kommer han finnas på plats och får även besök av representanter från polisen i Uddevalla för att svara på läsarnas frågor om kriminalitet och polisens arbete i staden.

– Vi märker av ett stort läsarintresse för vår journalistik som handlar om brott, och uppmanar ofta folk att tipsa oss om vad de vill läsa om, men på det här eventet tar vi det hela ett steg längre och erbjuder läsarna direkt kontakt med de som faktiskt jobbar med att förebygga och bekämpa brott, och det känns både roligt och viktigt att kunna göra.

Läs mer om Framtidens Uddevalla 12 juni här.

LÄS MER:Uddevallas framtid – en grönare hamn?

LÄS MER:Ge ungdomarna i Uddevalla framtidstro och hopp

LÄS MER:Uddevalla – mer än bara världens bästa pizzastad

Framtidens Uddevalla 12 juni

Vad: En kväll för hela familjen. Vernissage, Cirkusshow, Oddepodden live, panelsamtal och mingel.

När: 12 juni 16-18:30

Var: Bohusläns museum

Läs mer här.

ANNONS