Restaurangen Yomo på Kungsgatan i Uddevalla meddelade i februari att man skulle stänga, men nu väljer man plötsligt att öppna igen.
Restaurangen Yomo på Kungsgatan i Uddevalla meddelade i februari att man skulle stänga, men nu väljer man plötsligt att öppna igen. Bild: Lasse Edwartz

Vändningen: Populära Uddevallarestaurangen öppnar igen

Många Uddevallabor blev besvikna när den populära restaurangen Yomo stängde igen dörrarna i vintras. Men nu gör restaurangen en oväntad vändning och planerar att öppna igen.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Det var den 16:e februari som Bohusläningen kunde avslöja att den asiatiska restaurangen Yomo på Kungsgatan i centrala Uddevalla skulle stänga.

LÄS OCKSÅ: Därför stänger populära Uddevallarestaurangen

– Vi har en ny styrelse som bestämt detta. Vi är i ett läge där vi omorganiserar och vi måste lägga mer tid och prioritera de andra restaurangerna. Styrelsen har behövt fatta ett svårt beslut, sa ägaren Michael Espinoza Johansson då.

Men nu gör restaurangen en oväntad vändning och berättar på Facebook att man planerar att öppna igen.

Koncernen Taste asian group äger och driver flera asiatiska restauranger, bland annat My wok som ligger på väg till Torp i Uddevalla.

ANNONS

– Det var en ganska viktig fråga från ledningsgruppen att vi skulle öppna igen. Det är ett jättebra koncept och många personer har ringt och varit arga, besvikna och ledsna över att vi stänger. Så det har funnits en efterfrågan, säger Michael Espinoza Johansson och fortsätter:

– Från vår sida har det alltid varit viktigt att det ska finnas tid och resurser att göra det bra. Det lyckades vi inte med, men nu har vi hittat en arbetsgrupp med människor som är hundra procent engagerade i det här projektet.

Vad är det som har ändrats?

– Under den här perioden hade vi som mest att göra. Vi öppnade fyra nya enheter och valde då att lägga fokus på dessa nyetableringar.

Yomo i Uddevalla öppnade för drygt ett år sedan och enligt Michael Espinoza Johansson är dessa nyetableringar som syftas på ett halvår gamla.

Tror du inte det kan ses som konstigt att ni väljer att öppna igen?

– Absolut. Det kan man tycka. Men folk får tycka vad de vill. Jag gör detta utifrån mina förutsättningar, säger han.

Inför stängningen meddelade Michael Espinoza Johansson att personalen erbjöds jobb på andra ställen i koncernen. Men ingen ska ha nappat på detta erbjudande.

ANNONS

– Vi har haft dialog med många som valt att gå vidare. Vi hade inte detta datum spikat då så det är helt förståeligt.

Om man vill tolka det negativt kan det se ut som att ni gjort er av med en hel personalgrupp och nu öppnar på nytt och söker ny personal?

– Självklart får man absolut tolka det. Men vi kände inte att vi hade den tiden och de resurserna så som vi önskade. Sedan om människor vill tycka annorlunda, det får jag ha respekt för.

Yomos nyöppning planeras ske i augusti.

Kommer något vara annorlunda denna gång?

– Ja, men jag vill inte gå in på detaljer just nu. Den här arbetsgruppen plockar fram idéer så mer information kommer ju mer det närmar sig.

ANNONS