Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
1/7

Vardagshjältar bjudna till landshövdingen

Tänk att få äta middag med landshövding Anders Danielsson. Det kan bli verklighet för 30 vardagshjältar i Västra Götaland. Idéen till middagen har Danielsson fått från Kungens Sverigemiddag.

Tisdagen den 30 oktober är det dags. Då är totalt 30 personer från 20 av länets kommuner inbjudna till residenset i Göteborg för att hyllas med en länsmiddag.

– Min ambition är att bjuda in en sorts vardagshjältar som kanske inte annars får förmånen att komma på en middag på slottet – i det här fallet en middag på residenset – som tack för goda insatser, säger landshövding Anders Danielsson i ett pressmeddelande.

Nominerade från alla kommuner

Inför middagen har kommunfullmäktige i respektive kommun fått nominera personer som gjort betydande insatser inom till exempel kultur, näringsliv, utbildning, idrott eller föreningsliv. Från de nominerade har sedan 20 valts ut.

Från Färgelanda kommer bowlsspelarna Jonas och Joel Häger som vunnit VM i tvåmanna bowls. Även grundaren av Dalspiramejeri Malin Jakobsson är inbjuden. Christoffer Gabrielsson representerar Munkedals kommun. Han är målarmästare med inriktning på bland annat byggnadsvård och kulturmiljöer.

Folke Almegius från Orust är släktforskare och författare till en rad skrifter om livet på Orust. Från Strömstad är handbollsmålvakten Linnéa Ejderlind inbjuden tillsammans med skådespelaren Michael Skärström.

Från Uddevalla kommer eldsjälen Bror Widén som bland annat grundat Strandjoggen.