Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
 Bild: Lasse Edwartz
Bild: Lasse Edwartz

Varnar för oärliga dörrknackare

Under lördagen gick Uddevalla energi ut med en varning för dörrknackare som säljer elavtal. Försäljarna har utgett sig för att ha gjort en kundundersökning för Uddevalla energi, men så är inte fallet.

Under fredagen har dörrknackare besökt Uddevallabor och påstått sig göra en kundundersökning för Uddevalla energis räkning. Sedan ska de ha erbjudit elavtal.

Men personerna ska inte ha någon koppling till det kommunala energibolaget.

– Det förekommer tyvärr oseriösa dörrförsäljare i den här branschen men vi jobbar inte så här, säger Björn Wolgast, vd för Uddevalla energi.

"Till slut ville han åt mina personuppgifter"

Under lördagsmorgonen gick Uddevalla energi ut med en varning på Facebook angående dörrknackarna. Inlägget har fått stor spridning och flera personer berättar att de fått besök av försäljarna.

En av dem är Elisabeth Persson som bor på Bleket.

– Jag mötte två av dom i trappan när jag kom hem igår. Sen kom en och knackade på min dörr. Det gick så fort så jag vet inte riktigt vad han sa, men till slut ville han åt mina personuppgifter för att teckna avtal, säger hon.

Hon hade då frågat om hon kunde ringa upp bolaget senare för att bestämma sig men fick då svaret att det inte var aktuellt.

– Han sa att de bara sålde avtalet genom att gå från dörr till dörr. Det låter skumt, säger hon.

Två veckors ångerrätt

Björn Wolgast uppmanar alla som blivit kontaktade av de här försäljarna att höra av sig till Uddevalla energis kundtjänst. Han vill också påpeka att de försäljare som bedriver sådan här verksamhet sällan erbjuder en bra affär och att de personer som har tecknat ett avtal har två veckors ångerrätt.

Kommer ni polisanmäla?

– Det brukar räcka med att vi kontaktar företaget och säger att det är falsk marknadsföring och att vi förväntar oss att de annullerar alla kontrakten, säger han.

Det är inte första gången som dörrförsäljare försöker lura Uddevallabor att de har samarbete med Uddevalla energi. Under hösten 2018 utgav sig dörrknackare för att ha varit från ett elbolag med säte i Västsverige, som hade ett samarbete med det kommunala energibolaget.

Även den gången tillbakavisade Uddevalla energi att så var fallet.