Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Förberedelser pågår. I vecka 34 ska den nya restaurangen öppna. Bild: Matilda Spetz
Förberedelser pågår. I vecka 34 ska den nya restaurangen öppna. Bild: Matilda Spetz

Varvet försvinner – då flyttar amerikansk franchise in

Varvet by Butlers går i graven och i augusti öppnar Texas Longhorn i lokalen mitt på Kungsgatan.

I Varvet by Butlers gamla lokaler i Kochska Gränden flyttar snart Texas Longhorn in. Kedjan, som idag har över 30 restauranger i Sverige, förväntas slå upp portarna i slutet av augusti. Varvet by Butlers, som tidigare gått ut med att de stängt för renovering, lägger därmed ned. Anledningen till nedläggningen handlar till stor del om att Texas Longhorn länge varit intresserade av lokalen och att konceptet tros kunna passa Uddevalla. Det här meddelar en av de tidigare delägarna som nu även kommer gå in och äga en del av den nya restaurangen.

Innan öppning ska lokalerna renoveras och en stor uteservering ska byggas upp. Just nu är det bara lokalens förtäckta fönsterrutor som skvallrar om att något nytt är på gång. Läget, strax intill Kungsgatan, beskriver delägaren som helt optimalt.

– Jag tror att det finns utrymme för att lyckas. Det ligger många restauranger i området som det går bra för.

Delar av personalstyrkan från Varvet by Butlers kommer även att börja arbeta på den nya restaurangen. Bland annat den tidigare restaurangchefen Martina Andersson som kommer att behålla sin position även på den nya restaurangen.