Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Från spannmål till lägenheter. Uddevallahem har tagit fram en vision om vad de skulle vilja göra med silon i hamnen.

Vill du bo i en silo i hamnen?

Uddevallahem lanserar nu en idé om att bygga om silon i hamnen.

Tänka fritt är stort, att tänka rätt är större. Huruvida det är rätt får någon annan avgöra, men nog tänker Uddevallahem fritt. Och högt.

– Ja, det var vår fastighetschef Ronny Bohm, som kom med idén. Och vi tycker att det är lämpligt att bygga där. Dels är det berg på platsen, dels finns det vad vi kallar en tung stomme, säger Thomas Aebeole, vd på Uddevallahem.

En vision, en tanke, en idé. Ett sätt att lyfta stan. Det är så Uddevallahem ser på tanken att bygga om silon i hamnen till lägenheter.

– Det vore jättekul att få göra det, men sedan finns det massor av tröghet i det här också. Hamnen ligger där den ligger och Svenska Foder nyttjar fortfarande silon. Det kanske behöver saneras, det är inte omöjligt. Sedan har vi inte kollat hur det skulle fungera rent tekniskt, men vi vet att det har gjorts på andra platser i landet, säger Thomas Aebeole.

Han menar att vi ska se det som en bild av hur det kommunala bostadsbolaget vill utveckla Uddevalla. I dag pågår en hel del byggnation, bland annat i Folkets park. På gång är även bygge av 30 lägenheter i Ljungskile, på Arendalsvägen.

– Och nu är det helt klart med bygge i kvarteret Eol, på Brattgatan. Där blir det 55-60 lägenheter plus ett kontor till Länsförsäkringar.