Villa övertänd – räddningstjänst på plats

Räddningstjänsten larmades under torsdagskvällen till en brand i en villa i Kristevik, strax söder om Rotviksbro. Villan var helt övertänd och kunde inte räddas. Enligt polis är det ännu okänt om någon person befann sig i villan i samband med att branden startade.

ANNONS
|

Larmet om en pågående villabrand kom till SOS strax efter klockan 18.30.

Både räddningstjänst, polis och ambulans larmades till branden där villan var helt övertänd och inte kunde räddas.

– Branden är såpass utvecklad så byggnaden kommer att brinna ner under kontrollerade former, säger Johan Ytterberg, vakthavande befäl på räddningstjänsten.

Foto: Sanel Botonjic

Enheter från två stationer larmades till platsen för att bekämpa branden och förhindra vidare spridning.

Initialt misstänkte räddningstjänsten att släckningsarbetet skulle pågå i flera timmar men redan vid 21-tiden kunde brandmännen lämna brandplatsen.

Oklart om någon befinner sig i villan

Enligt polisen har en utredning gällande allmänfarlig vårdslöshet startats under torsdagskvällen och det är ännu okänt om någon person befinner sig i villan.

ANNONS

– Vi kan vare sig bekräfta eller utesluta att någon person befunnit sig inne i villan i samband med branden. Det kommer att fastställas när vi kan gå in i huset, säger Morten Gunneng, vakthavande befäl hos polisen i region Väst.

Enligt polisen ska en person vara skriven på adressen som polisen nu söker, men om fler personer har befunnit sig på platsen är ännu okänt.

Vid klockan 05 på fredagsmorgonen meddelade polisen att man ännu inte kunnat genomföra någon undersökning vid platsen.

– Det blir tidigast i dag, men jag skulle nog inte tro att det blir i dag heller. Det är nog för varmt där fortfarande, säger Stefan Lång, jourhavande förundersökningsledare i Västra Fyrbodal.

Vad som orsakat branden är ännu oklart.

ANNONS