Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Villa brann med öppna lågor – stort räddningspådrag

En villa i Hovhult i Uddevalla brann med öppna lågor på lördagseftermiddagen. Polisen har skrivit en anmälan om allmänfarlig vårdslöshet.
– Branden började i köket och spred sig, säger Jonas Gustafsson vid räddningstjänsten.

Det var vid klockan 15.30 på lördagen som SOS Alarm larmades om en villabrand i Uddevalla. Det brann i en villa i Hovhult och räddningstjänsten var på plats med tre enheter tillsammans med en ambulans.

– Branden började i köket och spred sig sedan. Jag har fått till mig att vi har branden under kontroll nu, sa Jonas Gustafsson, inre befäl vid räddningstjänsten i Mitt Bohuslän vid klockan 16.20.

Barn i huset

Enligt räddningstjänsten brann det med öppna lågor. Initialt var det svårt att bedöma hur länge släckningsarbetet skulle pågå, men efter knappt 1,5 timme började brandmännen avveckla från platsen.

I huset vistades villaägarna tillsammans med sina barn. Branden spred sig från köket vidare i huset och under en dryg timme stod huset i lågor.

Kastruller glömdes på spisen

Ingen uppges ha blivit skadad i samband med branden men polisen har skrivit en anmälan kring händelsen.

– Vi skriver en anmälan om allmänfarlig vårdslöshet, de hade glömt kastruller med olja på spisen, säger Lasse Ström, jourhavande förundersökningsledare på polisen i Uddevalla.

Strax innan klockan 17.00 var branden helt släckt och räddningstjänsten lämnade platsen.

– Den är släckt, nu avser vi att lämna över till ägaren eller dennes försäkringsbolag att ta hand om det här, säger Jonas Gustafsson på räddningstjänsten.