Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

1/5

Denna artikel ingår för dig som är kund.

Villa i lågor i Uddevalla

Två personer fick fly huset vid en fullt utvecklad villabrand. Räddningstjänst är på plats.

Vid 11-tiden på onsdagen larmades ambulans, polis och räddningstjänst till en villa i Råssbyn. En ambulans befinner sig på platsen och räddningstjänsten är där med tre fordon.

Du läser nu en av dina fria artiklar på bohuslaningen.se

Det är en fullt utvecklad brand och villan brann med öppna lågor när räddningspersonal kom till platsen. Enligt polisen ska de boende ha klarat sig oskadda.

– Två personer har kunnat lämna fastigheten, berättar Johan Raske, jourhavande förundersökningsledare på polisen i Uddevalla.

Enligt uppgift till polisen kan det vara en sprucken skorsten eller soteld som orsakat branden.

Vid 14-tiden hade ambulanserna lämnat platsen, varken mannen eller kvinnan som flydde lågorna skadades och behövde inte åka till sjukhus.

Enligt Johan Raske kommer polisen inte att utreda branden.

– Det har eldats i någon form av öppen spis och då har branden tagit sig. Det kommer vi inte att utreda vidare, säger Johan Raske.

Räddningstjänsten var dock kvar under hela eftermiddagen. Styrkeledaren Hans-Erik Oskarsson var med och tog beslutet att låta villan brinna ner till grunden.

– Vi gjorde allt i vår makt för att släcka branden. Men det gick inte och vi hade inga mer resurser att lägga på det här, säger Hans-Erik Oskarsson.

Han berättar att som mest befann sig 12-13 på platsen och deltog i räddningsarbetet. Personal kommer finnas på platsen under kvällen för eftersläckningsarbet.