Villabrand i Uddevalla

På söndagseftermiddagen började det brinna i en villa i Uddevalla. Ingen kom till skada och räddningstjänsten lyckades förhindra större spridning av lågorna.

ANNONS
|

Det var cirka kvart över tre som larmet inkom om en brand på vinden tillhörande en villa. Både Uddevallas hel- och deltidsstyrka ryckte ut till platsen.

– Det var rökfyllt i hela huset när de kom fram. Men insatsen verkar gå ganska så bra. Styrkorna har rökdykt och kört med skärsläckare på vinden, och håller på med att frilägga tak, berättade Tero Paakki, inre befäl räddningstjänsten i början av insatsen.

Enligt polisen som också var på plats under eftermiddagen ska ingen ha kommit till skada.

– Det verkar som att vi har nån kamineldning som har gått sådär. Man har lyckats ta sig ut ur byggnaden så ingen kom till skada, säger Sanna Lagerqvist, vakthavande befäl.

ANNONS

Vid halv sex på söndagseftermiddagen är räddningstjänsten kvar vid platsen. Situationen är under kontroll men brandmännen vill säkerställa att det inte ska blossa upp en brand efter att man lämnar.

– Styrkan har öppnat upp taket runt skorstenen och de håller på med att jaga glödbränder. Det är ju fullt med isoleringsfibrer på vindar och får de pyra länge så räcker det med lite syre för att det ska flamma upp, säger Mathias Jonasson, inre befäl räddningstjänsten.

ANNONS