Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

1/3

Vinterunderlag i hela Bohuslän

Först var det en olycka på E6 mellan Hogstorp och Saltkällemotet. Sen inträffade ännu en olycka, denna gång på 162:an vid Gläborgsmotet. Trafikverket uppmanar trafikanter att ta det försiktigt i trafiken.

Vid halv tre på tisdagseftermiddagen kom ett larm om en trafikolycka. Det gällde en singelolycka där en personbil har krockat med mittenräcket någonstans mellan Hogstorp och Saltkällemotet.

Enligt SOS Alarm larmades två ambulanser och räddningstjänsten till platsen. När de anlände visade det sig att ingen hade skadats i olyckan och ambulanserna lämnade platsen.

Däremot stod fordonet dumt till och räddningstjänsten fick arbeta med att få bort bilen från vägen, vilket påverkade trafiken i norrgående riktning i ungefär en halvtimme.

En till sjukhus efter olycka på väg 162

Vid halv fem inträffade nästa olycka. Två personbilar krockade på länsväg 162, vid Gläborgsmotet i riktning mot Munkedal.

– Det är en bil som kört in i baken på en annan bil som skulle svänga vänster. I en bil satt det en person, i den som blev påkörd satt det fyra personer, säger Lars Samulesson, insatsledare på räddningstjänsten.

Enligt SOS Alarm har en av personerna fått föras till sjukhus med ambulans. Lars Samuelsson berättar att personen var vaken och talbar men upplevde nacksmärtor.

På grund av olyckan var 162:an helt avstängd men räddningstjänsten har nu lämnat platsen och trafiken flyter på som vanligt.

"Packad snö på vägarna "

Trafikverkets pressjour Josefine Gröndahl uppmanar trafikanter att vara försiktiga då det råder vinterunderlag på vägarna i Bohuslän.

– Det gäller i hela området. Efter snöfallet är det packad snö på vägarna och det gäller att ta det försiktigt i trafiken. Planera körningen, var ute i god tid och tänk på hastigheten, säger hon.

Hon säger att det inte är så pass allvarligt att några vägar stängs ned. Däremot pågår snöröjning där framförallt E6 är prioriterad.

LÄS MER: Intensivt snöfall över Bohuslän