Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Åtalas för mordförsök. En 53-årig man från Uddevalla åtalas för att ha försökt att mörda en anhörig man med en kniv och ett hagelgevär.

Vräkning bakom skottlossningen på Skogslyckan

Efter 15 timmars belägring gav 53-åringen upp. Nu åtalas han för att ha försökt att mörda en anhörig med en kniv och ett hagelgevär.

Männen bodde i samma lägenhet, men hade varit ovänner i flera år. Den 19 oktober, dagen innan de skulle vräkas från lägenheten, där den åtalade mannen fick lov att bo, brakade det loss då 53-åringen enligt åklagaren Per-Erik Rinsell försökte att mörda lägenhetsinnehavaren genom att knivskära och sedan skjuta honom med ett hagelgevär.

Enligt Rinsell är bakgrunden till våldet att männen skulle vräkas från lägenheten dagen efter bråket på grund av att den åtalade mannen inte hade betalat sin hyra.

– Det konstiga är att det är han som är sur och inte tvärtom. Det är minst sagt udda, säger Per-Erik Rinsell.

De båda männen är anhöriga med varandra. Efter att lägenhetsinnehavaren och ytterligare en anhörig person som befann sig i lägenheten lyckades fly ut från bostaden barrikaderade sig den åtalade 53-åringen i lägenheten.

Lägenhetsinnehavaren fördes sedan i ambulans till sjukhus där han vårdades för både både skott- och stickskador.

Samtidigt fortsatte dramat på Skogslyckan. Först efter 15 timmar gav den 53-årige mannen upp och överlämnade sig till polisen efter en massiv insats med både förhandlare och tungt beväpnad polis.

53-åringen åtalas nu för försök till mord och grovt olaga hot. Per-Erik Rinsell har även med ett alternativt yrkande om grov misshandel om Uddevalla tingsrätt inte anser att det går att bevisa att 53-åringen haft i uppsåt att mörda mannen han misstänks ha knivskurit och skjutit med ett hagelgevär. Rinsells uppfattning är att 53-åringen har försökt att mörda.

– Han har uttalat att han vill döda mannen. Han tar fram ett laddat gevär och skjuter honom, jag tycker att det är ganska närliggande, säger åklagaren.

Den 53-årige mannen nekar till brott. Han erkänner att han har hållit i vapnet, men förnekar att han haft i uppsåt att vare sig skada eller mörda.

53-åringen åtalas också för att ha hotat en yngre släkting som befann sig i lägenheten och som precis som den skottskadade mannen lyckades fly därifrån.