Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Wilma, 17, försvunnen – detta har hänt

Wilma Andersson, 17 år, sågs senast till i Uddevalla den 13 november. I söndags anmäldes hon försvunnen till polisen. Sedan dess har en stor sökinsats pågått efter den försvunna kvinnan.

Anmäldes försvunnen av familjen

17-åriga Wilma Andersson försvann från Uddevalla onsdagen den 13 november. Polisen fick in en anmälan om försvinnandet av flickans familj söndagen därpå.

Inget brott misstänktes i början

Under måndagen, dagen då sökinsatsen inleddes, uppgav polisen att det inte fanns några indikationer på att det skulle ligga något brott bakom försvinnandet. Men det kom att ändras senare.

Flera fynd gjorda

Hjälporganisationen FIKK, Frivilliga insatser vid kris och katastrof, organiserade under måndagskvällen en stor sökinsats där många frivilliga deltog. Natten till tisdagen hittades ett par skor och andra persedlar i ett skogsparti cirka en halvmil utanför Uddevalla. Men polisen har inte velat kommentera om fynden kan knytas till Wilma.

Misstänker brott

Efter fynden som gjorts har polis och åklagare kommit fram till att mycket talar för att Wilma Andersson utsatts för brott. På tisdagsförmiddagen tog polisen beslut om att behandla försvinnandet som en så kallad särskild händelse. Det innebär att de kan tillföra ytterligare personal och resurser till sökandet.

Man misstänks för mord

En man, som har en relation till flickan, har gripits och anhölls under tisdagseftermiddagen misstänkt för mord. Han förnekar brott. Polisen meddelar på tisdagskvällen att mannen är anhållen skäligen misstänkt för mord. Under kvällen berättar den anhållna mannens advokat att polisen förhört mannen.

Beslut om häktning

På onsdagen uppgav vice chefsåklagare Caroline Fransson att man planerar ytterligare förhör med den misstänkta mannen under torsdagen. Därefter ska det tas beslut i häktningsfrågan. Beslutet om mannen ska häktas eller släppas på fri fot väntas senast klockan 12 under fredagen.

Sökandet koncentrerat till Uddevalla

Sökandet efter Wilma Andersson har pågått både i Uddevalla och Ljungskile. Men under onsdagen meddelar polisen att sökinsatsen i Ljungskile avslutas. Istället intensifieras sökandet i Uddevalla.

Man häktad misstänkt för mord

Under fredagen häktades den man i 20-årsåldern som suttit anhållen misstänkt för inblandningen i 17-åriga Wilma Anderssons försvinnande. Han häktades misstänkt för mord på sannolika skäl, den högre graden av misstanke. "Grunden för de här sannolika skälen dels är sådant som framkommit i den tekniska utredningen, dels sådant som framkommit genom förhör som hållits", sa vice chefsåklagaren Caroline Fransson efter häktningsförhandlingen.

Sökandet fortsatte under helgen

Över 1000 frivilliga har sökt efter den försvunna flickan under helgen. Men sökandet har ännu inte givit något konkret resultat.

Ytterligare en man misstänkt för brott

Under söndagen anhölls en man misstänkt för skyddande av brottsling. Mannen släpptes under söndagskvällen men brottsmisstankarna kvarstår. De nu släppta mannen är närstående till den tidigare häktade mannen i 20-årsåldern.

Tipsa polisen

Polisen efterlyser hjälp med iakttagelser, eller annan information kring försvinnandet. Telefonnumret till polisen är 114 14.

Wilma Andersson beskrivs som cirka 168 centimeter lång, med långt mörkt hår med blonda slingor. Vid försvinnandet var hon troligen klädd i en lång svart pälskappa.

LÄS MER: Svår terräng försvårar sökandet efter Wilma

LÄS MER: Här tänds ljus för Wilma