Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Wilma Anderssons misstänkte mördare kommer återigen begäras omhäktad.
Wilma Anderssons misstänkte mördare kommer återigen begäras omhäktad.

Wilma Anderssons misstänkte mördare begärs omhäktad – igen

Under torsdagen kommer åklagare Jim Westerberg begära om ytterligare tid till förundersökningen gällande det misstänkta mordet på Wilma Andersson. Samtidigt säger den misstänkte mördarens advokat att hon nu har fått mer information om bevisläget.

– Jag överväger nog att begära om fyra veckor igen. Och jag kommer förklara för tingsrätten bakom stängda dörrar varför jag begär fyra veckor, säger kammaråklagare Jim Westerberg.

Wilma Anderssons misstänkte mördare har nu suttit frihetsberövad i drygt 12 veckor. Polis och åklagare vill ha mer tid till förundersökningen och man är fortfarande förtegna om fallets bevisläge.

Men under det senaste månadsskiftet har åtminstone flera av polisens spår- och analysresultat färdigställts.

– Jag kan inte gå på vad vi har fått resultat. Det jag kan säga är att resultaten inte har försvagat misstanken, säger Jim Westerberg.

Börjar ni få fram en bild av ett händelseförlopp?

– Det byggs på hela tiden med spår från olika platser och polisen försöker göra en analys. Mer kan jag inte säga. Utredningen går framåt och vi ska försöka färdigställa förundersökningen för att väcka åtal här i vår, säger han.

LÄS MER: Inifrån häktet: "Det psykologiska spelet är viktigt"

"Kan inte vara lika kritisk"

Fortfarande är det så att tre personer misstänks för inblandning i det misstänka mordet på 17-åriga Wilma Andersson. Det handlar om den häktade mannen i 20-årsåldern, som misstänks på sannolika skäl för mord. De två andra är i 40-årsåldern, en man och en kvinna, och de misstänks för grovt skyddande av brottsling och brott mot griftefriden.

Den mordmisstänkte mannens advokat Beatrice Rämsell berättar att hennes klient fortfarande nekar till brott och att han motsätter sig till fortsatt häktning. Tidigare har hon uttryckt kritik mot att hon inte har fått tillräckligt med information angående polisens utredning.

Men nu ska läget vara annorlunda och hon säger att hon har fått en bättre insyn sedan den senaste omhäktningsförhandlingen för fyra veckor sedan.

– Jag kan inte vara lika kritisk. Sen är bevisvärderingen alltid svår i det här läget och jag kan bara konstatera att vi inte har någon kropp, och med det kan det vara svårt att veta hur det har gått till, säger hon.

LÄS MER: Grannen om misstänkta mordet på Wilma: "Fruktansvärt obehagligt"