Wilma Anderssons misstänkte mördare fick föras akut till sjukhus

På onsdagen åtalades den 23-årige misstänkte mannen för mord på 17-åriga Wilma Andersson. I samband med detta fördes mannen från häktet till sjukhus. Under onsdagskvällen fördes han dock tillbaka till häktet igen.

ANNONS

Expressen var först ut med uppgifterna om sjukhustransporten. Åklagare Jim Westerberg kunde senare bekräfta den uppgiften för GP.

– Ja, det är även vad jag hört. Men jag vet inte varför, säger han.

Mannens advokat Beatrice Rämsell är tystlåten när tidningen Bohusläningen ringer henne:

– Jag förstår att ni måste fråga men jag kan inte kommentera det. Det är ingenting jag vill kommentera överhuvudtaget.

Under onsdagskvällen kunde mannen dock återföras till häktet, något som SVT Nyheter Väst var först att berätta, och som Sten Rune Timmersjö, chef för polisens avdelning för grova brott i Fyrbodal, bekräftar för Bohusläningen.

ANNONS

– Den uppgiften fick jag i går kväll. Han har varit på sjukhuset och nu är han tillbaka igen.

Varför mannen ska ha förts till sjukhus är dock inget som han vill gå in på.

– Jag vill inte säga det med hänsyn till honom, säger Sten Rune Timmersjö.

Starkaste bevisningen

Det var på onsdagsförmiddagen som stämningsansökan gällande bland annat mordet på 17-åriga Wilma Andersson lämnades in. Den 23-årige mannen, Wilmas pojkvän, står åtalad misstänkt för att ha mördat tonårsflickan och även för brott mot griftefriden.

Ett av de starkaste bevisen är fyndet av en kroppsdel som tillhör Wilma Andersson i den misstänktes lägenhet. Men det finns även blodspår från Wilma i bostaden.

Dessutom finns det tydliga tecken på att någon har städat i lägenheten i ett försök att dölja blodspår. Vissa utredningsåtgärder visade ändå blodbesudlingar i lägenheten.

23-åringen nekar till brott.

ANNONS