Wilmas mamma vädjar till allmänheten att fortsätta leta efter flickan.
Wilmas mamma vädjar till allmänheten att fortsätta leta efter flickan. Bild: Efterlyst/TV3

Wilmas mamma vädjar om hjälp

Rättegången om det misstänkta mordet på Wilma Andersson pågår för fullt. Samtidigt fortsätter letandet efter flickan. Nu vädjar tonårsflickans mamma om hjälp från allmänheten när hjälporganisation Fikk anordnar en ny sökinsats på lördag.

ANNONS
|

Efter att under gårdagen ha vittnat i rättegången mot Wilmas misstänkta mördare vädjar nu hennes mamma till allmänheten om att fortsätta sökandet efter 17-åringen.

– Vi vill framföra en vädjan att så många som möjligt ansluter till sökinsatsen på lördag som anordnas av Fikk. Vi vill kunna begrava hela vår dotter och syster. Vi är också så tacksamma för allt engagemang och kärlek som finns runt Wilma, säger flickans mamma, Linda Andersson, till Bohusläningen.

Daniel Brodin på Fikk bekräftar att ett sök kommer genomföras på lördagen mellan klockan 10 och 18. Var själva sökinsatsen kommer äga rum vill han inte gå ut med.

ANNONS

– Områden presenteras på lördagen, men samlingsplatsen kommer vara vid Nordmanneröd, på parkeringen vid Shell, säger han och öppnar för att ha ytterligare samlingsplatser om många anmäler sitt intresse för att delta.

Inga fler sök planerade i nuläget

Det finns i nuläget inga fler planerade sökinsatser under rättegången, och även om det kan bli fler kan Brodin med säkerhet säga att det inte blir någon insats nästa helg.

– Det är den här helgen vi har nu och sedan får vi ta omtag. Men vi har inte planerat någon mer, säger han.

Fikk har under de senaste veckorna genomfört sök i flera orter efter försvunna personer. Daniel Brodin jobbade till sent igår med att få ihop resurser till ett sök i och omkring Uddevalla.

– Jag var tvungen att se att vi hade manskap och kraft men nu idag kommer vi att larma ut för hundar, säger han och lägger till:

– Jag har inte sett nu på morgonen hur intresset är, men jag ser på de mejl vi får in att intresset är stort. När Linda vädjar till folk att bistå oss ökar antalet deltagare.

Följ Bohusläningens direktrapportering från rättegången här.

ANNONS