Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Wilmas misstänkte mördare kvar i häkte

Under fredagen hölls det återigen omhäktningsförhandlingen mot den 23-årige mannen som misstänks ha mördat 17-åriga Wilma Andersson. Tingsrättens beslutade att mannen ska omhäktas i ytterligare fyra veckor.

Utredningen angående det misstänkta mordet på Wilma Andersson närmar sig slutetappen. Polisen tror att flickan mördades den 14 november av en man i hennes närhet, som nu har suttit frihetsberövad i över fyra månader.

Under fredagen begärdes mannen häktad i ytterligare fyra veckor. I häktningsframställan som åklagare Jim Westerberg utfört går det att utläsa att de sista analysbeskeden fån NFC (Nationellt forensiskt centrum) väntas bli klara under den tidsperioden.

– Min bedömning är att misstankarna stärks för varje analys mer eller mindre, har åklagaren berättat för Bohusläningen tidigare.

Under fredagens häktningsförhandling beslutade Uddevalla tingsrätt att ge åklagaren mer tid, och beslutade att den misstänkte ska vara kvar i häktet i ytterligare fyra veckor.

Den misstänkte mannen har hela tiden nekat till brott. Förutom 23-åringen misstänks även ytterligare två personer för inblandning i flickans död. Det handlar om två personer i 40-årsåldern som misstänks för brott mot griftefriden och grovt skyddande av brottsling.

Mamman var med i Efterlyst

Polisen har endast hittat en kroppsdel tillhörande flickan. För ett par veckor sedan talade Wilma Anderssons mamma ut i tv-programmet Efterlyst och vädjade om att de som vet något om flickans försvinnande ska höra av sig till polisen. Men det gav ingen större effekt. Endast två tips kom in efter sändningen.

– Det kom in två tips och det var saker som inte var något häpnadsväckande, har Sten-Rune Timmersjö, chef för polisens avdelning för grova brott i Fyrbodal tidigare berättat.

Hade ni hoppats på fler?

– Det saknas delar av Wilma och det är klart vi varit glada om vi hittat dem, framför allt för de anhörigas skull.