Wilmas pojkvän åtalas för mord – se pressträffen här

Nu åtalas den man som misstänks ha mördat 17-åriga Wilma Andersson i Uddevalla. Han misstänks för mord och brott mot griftefriden, men nekar till brott. I en pressträff berättade åklagare och polis om spåren, fynden – och om pojkvännens inställning till brottsanklagelserna.

ANNONS
|

Kammaråklagare Jim Westerberg presenterade i dag åtalet om Wilma Anderssons död vid en digital pressträff.

– Under helgen den 16–17 november började närstående bli oroliga för att de inte hade hört något från henne sedan den 14 november. Anhöriga anmälde försvinnandet till polis den 17 november, de var oroliga för att något hänt. Alla livstecken slutar på eftermiddagen den 14 november, säger Jim Westerberg under presskonferensen.

Blodspår i lägenheten

Enligt åklagaren hittades spår av att något våldsamt hänt i lägenheten i samband med att den misstänkte mannen greps. Bland annat blodspår på sängen, golvet i badrummet och på en kniv. Flickan dödades med upprepat trubbigt våld, enligt åtalet.

ANNONS

– Man genomförde en stor brottsplatsundersökning, säger Jim Westerberg.

– Den 28 november, när brottsplatsundersökningen ännu inte var slutförd och vid genomsökning med likhund, hittades en kroppsdel, flickans huvud, väl inpackad i en resväska.

Forslade bort kroppen

Enligt åtalet forslade 23-åringen efter mordet bort kroppen, bland annat sedan han packat ner kroppsdelen, flickans huvud, i en resväska i sin bostad.

– Han har av okänd anledning valt att spara en kroppsdel, säger Sten-Rune Timmersjö, chef för polisens enhet för grova brott i Fyrbodal.

Pojkvännen nekar alltjämt till brott och hävdar att han inte har någonting med kroppsdelsfyndet att göra. På materialet vari kroppsdelsfyndet gjordes finns fingeravtryck från pojkvännen – men ingen annan.

– Inga spår på brottsplatsen tyder på att någon annan varit på plats i samband med att brottet ägde rum, säger åklagare Jim Westerberg.

Allvarligt våldsbrott i vardagsrummet

Det som binder mannen till gärningen är, enligt åklagaren, bland annat blodspåren.

– Mannen är den person som senast såg henne i livet. Grannar har hört skrik från en kvinna i lägenheten. Spår av blod i bostaden ger en tydlig bild av att ett allvarligt våldsbrott har inträffat i vardagsrummet, säger Jim Westerberg.

– Det är tydligt att man också har städat efteråt. Det fanns också spår på en större kökskniv i bostaden. Det finns också ett ganska stort antal ytterligare besvärande omständigheter som ger stöd för åtalet men de går jag inte in på, säger Jim Westerberg.

ANNONS
ANNONS