Wilma Anderssons pojkvän dömdes till livstids fängelse i Uddevalla tingsrätt.
Wilma Anderssons pojkvän dömdes till livstids fängelse i Uddevalla tingsrätt. Bild: Polisen/Bohusläningen

Överklagar livstidsdomen för mordet på Wilma

Wilma Anderssons morddömda pojkvän planerar att överklaga livstidsdomen mot honom, uppger hans advokat Peter Olsson för Bohusläningen.
– Vi planerar att lämna in överklagan på fredag eller måndag, säger försvarsadvokaten.

ANNONS
|

Det var den 27 juli som den 23-årige pojkvännen dömdes till lagens strängaste straff för att ha mördat och styckat 17-åriga Wilma Andersson i Uddevalla.

Pojkvännens advokater har vid flera tillfällen antytt att domen kommer att överklagas, vilket nu står klart att så blir fallet.

Så fort advokaten Beatrice Rämsell är tillbaka från sin semester kommer en överklagan att lämnas in, vilket kommer att ske under fredagen den här veckan eller måndagen nästa vecka, något som Ekot var först med att rapportera.

Till Bohusläningen poängterar Peter Olsson att hans klient fortsatt nekar till brott och därför vill pröva livstidsdomen i hovrätt.

ANNONS

– Han har hela tiden hävdat att han är oskyldig. Så en överklagan kommer att lämnas in men exakt vilken dag det blir är ännu lite oklart då Beatrice fortfarande är på semester. Men så fort hon är tillbaka ska vi sätta oss ner, vilket blir på fredag eller måndag, säger han.

LÄS MER:Livstids fängelse för Wilma Anderssons mördare

LÄS MER:Fallet Wilma Andersson: Detta har hänt

ANNONS